Alpina B5 Bi-Turbo Touring najbrži serijski karavan na svijetu

Alpina B5 Bi-Turbo Touring najbrži serijski karavan na svijetu

Ako želite BMW-ove modele s najboljim performansama odabrat će te vozilo iz linije M. Međutim, ako želite vozilo koje nudi slične performanse, ali ih kombinira s većom udobnošću i bezvremenskim stilom tada vjerojatno tražite što nudi Alpina. Posljednji uradak ovog njemačkog tunera je B5 Bi-Turbo Touring – najbrži serijski karavan na svijetu.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring se dakako temelji na karavanskoj seriji 5, a pokreće ga 4,4-litreni V8 bi-turbo motor snage 615 KS. Tu je i 9-stupanjski automatski mjenjačem te pogon na sva četiri kotača. Dodajmo i da se, prema potrebi, do 90% okretnog momenta može isporučiti na stražnje kotače.

Kako i priliči alpininim vozilima B5 Bi-Turbo Touring je vrlo brz. Naime, ovaj automobil može ubrzati do 100 km/h za 3,5 sekundi i nastaviti do najveće brzine od 322 km/h. Kao što možete vidjeti na priloženom video zapisu, a video i slike otkrivaju još jednu vrlo poželjnu karakteristiku alpininih vozila.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring je dizajnom vrlo jednostavno, rafinirano te uglađeno vozilo koje svojom vanjštinom ne odaje o kakvoj se zvijeri radi. Drugim riječima, B5 Bi-Turbo Touring je vrhunski njemački “spavač.”

Podijeli:
1