Alfa Romeo sprema manji SUV

Alfa Romeo sprema manji SUV

Alfa Rome planira lansirati novi SUV, odnosno crossover koji će se u ponudi smjestiti ispod modela Stelvio te biti konkurencija modelima kao što su BMW X2, Audi Q3 i sl. Ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti za 2020, a sada doznajemo kako će se temeljiti na skraćenoj verziji platforme Giorgio koju koristi spomenuti Stelvio.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem javlja britanski Auto Express koji se poziva na insajderske izvještaje, a to bi trebalo značiti kako će imati pogon na stražnje te na sva četiri kotača. Ista izvedba ove platforme bi trebala biti upotrjebljena i za novu generaciju modela Giluietta.

Za sada nema informacija o imenu ovog vozila, a očekuje se kako će u ponudi biti dostupne i izvedbe s elektrificiranim pogonskim sklopom, dok dizelske verziju izgledne. Drugim riječima, njih bi trebali zamijeniti hibridi. Recimo i da bi se u opremi trebali nalaziti sustavi autonomnog upravljanja treće razine.

U konačnici ponudi će se pridružiti još jedan SUV veći od Stelvia, a on bi trebao biti premijerno predstavljen tijekom 2021.

Podijeli:
1