Alfa Romeo – manji SUV na platformi Jeepa Renegade?

Alfa Romeo – manji SUV na platformi Jeepa Renegade?

Alfa je u svijet SUV-ova i crossovera ušla 2016. s modelom Stelvio koji svoju tehničku osnovu dijeli s modelom Giulia. Između ostalog zahvaljujući i tome mnogi Stelvio smatraju jednim od boljih automobila u segmentu stoga se očekivalo kako će i njegov manji i mlađi brat dijeliti sličnu tehničku osnovu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo kako već neko vrijeme kruže glasine o manjem alfinom crossoveru koji bi bio konkurencija BMW-u X1, Audiju Q3 i mercedesovom GLA. Pretpostavljalo se da će taj model biti temeljen na skraćenoj izvedbi platforme Giorgio, no čini se kako tome ipak neće biti tako.

Naime, Automobile Magazine javlja da je novi FCA-ov šef Mike Manley potvrdio čelnicima sindikata da je manji SUV i dalje dio proizvodnih planova, no da će umjesto platforme Giorgio ovaj model posuditi platformu jeepovog modela Renegade. Istu koristi i Fiat 500X i 500L.

Dotična platforma omogućuje ugradnju pogona na prednje te na sva četiri kotača, a isto se može očekivati i za manji alfin crossover. Nadalje, ako će stvarno koristiti dotičnu platformu, onda će vjerojatno preuzeti i motorizaciju sa spomenutih subkompaktnih modela, a navodno je u pripremi i plug-in hibridna verzija.

Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena pogonima u Pomiglianu, u blizini Napulja. Kada će točno stići na tržište za sada nije poznato, no prema nekim informacijama premijera bi mogla biti održana već sljedeće godine.

Podijeli:
1