Alfa Romeo Giulia Coupe snage 650 KS?

Alfa Romeo Giulia Coupe snage 650 KS?

Glasine o coupe izvedbi modela Giulia već neko vrijeme kolaju automobilskim svijetom, a pojedini izvori navode, pozivajući se na insajdere, kako je Giulia Coupe već dobila zeleno svjetlo za proizvodnju. Štoviše, premijera tog modela bi se trebala održati do kraja godine, a prodaja će započeti u prvoj polovici 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj automobil će navodno nositi oznaku Sprint ili GTV, a s tehničke će se strane dakako temeljiti na limuzini. Točnije, glavnu razliku će činiti izmijenjeni stražnji kraj, niža linija krova, dulja vrata i sl.

Benzinska i dizelska motorizacija će također biti prenijeta iz limuzine, a to vrijedi i za V6 motor koji pokreće Quadrifoglio izvedbu, no s jednom značajnom izmjenom. Naime, Giuliju Quadrifoglio pokreće 2,9-litreni bi-turbo V6 snage 510 KS, a Coupe bi trebao dobiti hibridni pogonski sklop kojem će ovaj motor činiti osnovu, a kombinirana snaga će mu iznositi oko 650 KS.

Konkretnije, radit će se o tehnologiji posuđenoj iz F1, odnosno o kombinaciji spomenutog motora i ERS-a (energy recovery system), a moguće je i da će biti riječ o prilagođenoj verziji LaFerrarijevog sustava HY-KERS.

Isti izvor navodi da u Alfi razmatraju mogućnost još jednog hibridnog pogona koji će se temeljiti na 2,0-litrenom benzincu, a uz električnu pomoć ovaj će pogonski sklop razvijati snagu od oko 350 KS. Također, moguće je da će Alfa u skoroj budućnosti uz coupe ponuditi i praktičniju izvedbu Giulije, odnosno kao tzv. kupeovsku limuzinu s petorim vratima.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1