Alfa Romeo dao zeleno svjetlo za 6C?

Alfa Romeo dao zeleno svjetlo za 6C?

Pogea Racing GmbH je tuner koji je više od dvadeset godina specijaliziran za dorade alfinih modela i sada je na njihovim stranicama objavljeno kako je “FCA odobrio proizvodnju novog sportskog automobila”, odnosno modela 6C. Ranije glasine o takvom modelu su ostale službeno nepotvrđene, a i sada je tako mada se u Pogei pozivaju na “apsolutno pouzdani izvor koji je odličan poznavatelj procesa odlučivanje alfinog vodstva.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Štoviše, ne samo da je navodno dano zeleno svjetlo za ovaj automobil, već bi ga mogli vidjeti i prije kraja ove godine, a najkasnije 2019, dok bi proizvodnja započela 2020. kada se očekuju i prve isporuke. Drugim riječima, ovaj bi model stigao iste godine kada se očekuje i novi veliki SUV te godinu prije dolaska velike limuzine. Do 2022. alfina ponuda bi bila temeljito obnovljena, a najveći kandidati za dolazak su nasljednici Giuliette i modela 4C.

Što se samog 6C tiče službenih podataka o njemu za sada nema, no za pretpostaviti je kako će se raditi o modelu s pogonom na stražnja kotače. Svakako bi trebao biti veći od modela 4C, a vrh ponude bi trebala činiti verzija Quadrifoglio koju bi pokretao 2,9-litreni bi-turbo V6 snage preko 500 KS. Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1