AImotive dobio 20 milijuna dolara za razvoj autonomne vožnje

AImotive dobio 20 milijuna dolara za razvoj autonomne vožnje

AImotive, koji samostalno razvija tehnologiju baziranu na umjetnoj inteligenciji, s projektom "vision-first", privukao je investiciju od 20 milijuna dolara, čime je tvrtka postala najbolje financirani startup u području samovozne tehnologije u Europi

Tvrtka AImotive, koja razvija tehnologiju autonomne vožnje baziranu na umjetnoj inteligenciji, svojim je projektom “vision-first” privukla investiciju od 20 milijuna dolara, čime je tvrtka postala najbolje financirani startup u području samovozne tehnologije u Europi. Uključujući prethodna ulaganja, kapitalizacija AImotivea time se povećala na preko 75 milijuna dolara. Vodeći ulagač u ovom investicijskom krugu je Lead Ventures, specijaliziran za financiranje tehnoloških startupova, slijedi Széchenyi Venture Capital Fund Management kao i međunarodni ulagači iz prethodnih investicijskih krugova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tvrtka koja je u osnovana mađarskoj 2015. fokusira se na najnaprednija područja samovozne tehnologije i od svog osnutka radi na stvaranju sustava dostupnih širokoj populaciji. Većina razvoja tvrtke provodi se u njenom mađarskom sjedištu, a urede imaju na tri kontinenta.

Lead Ventures je u ovaj veliki investicijski poticaj ušao s MFB Invest-om i MOL-om, kao fond koji financira ključni pružatelj usluga e-mobilnosti u regiji, uz pratnju Széchenyi Venture Capital Fund Managementa, koji djeluje pod mađarskim ministarstvom financija, usmjerenog na pružanje financijske podrške malim i srednjim poduzećima. Potencijal tvrtke najbolje predstavlja nastavak podrške financijskih i profesionalnih ulagača iz prethodnih krugova, uključujući Bosch i Samsung.

“S obzirom na to da je AImotive uspio uspješno povećati kapital čak i u trenutnoj situaciji, ogledalo je sveukupnog profesionalnog priznanja koje uživa naš razvoj. Nudimo dostupna i pristupačna proizvodna rješenja za stvarne probleme, a ne samo obećanja za budući uspjeh. To su prepoznali i naši investitori, i između ostalog i zato su nam dali svoj glas povjerenja”, – objasnio je László Kishonti, osnivač i izvršni direktor AImotivea.

Autonomno od Budimpešte do Beča

Krajem prošle godine, zahvaljujući značajnim financijskim sredstvima koja su tada dosegnula 48 milijuna dolara, Almotive je postigao odlične rezultate u nekoliko područja. Rješenje za automatizirano parkiranje uvedeno prošle jeseni na jedinstven način provodi samovozno parkiranje bez infrastrukturnih ulaganja u garaže. Softver za automatizaciju vožnje u osnovi omogućuje samostalnu vožnju po cijeloj ruti bilo koje autoceste, te primjerice odrađuje relaciju Budimpešta-Beč bez ikakve ljudske intervencije.

Novi će kapital Almotiv koristiti za daljnji razvoj proizvoda tvrtke na lokalnoj razini, jačanje međunarodne prisutnosti, otvaranje novih ureda i produbljivanje lokalne podrške partnera u autoindustriji, kako bi se još više približio svom prvobitnom cilju: autonomni sustavi vožnje trebaju biti dostupni širokoj populaciji, a ne samo kao tehnologija u luksuznim automobilima.

Podijeli:
1