Euro NCAP – Volkswagen Touareg i Audi A6 odlični, ostali nešto slabiji

Euro NCAP – Volkswagen Touareg i Audi A6 odlični, ostali nešto slabiji

Euro NCAP je objavio rezultate posljednjeg testiranja sigurnosti novih automobila. Ovaj put na testu su bili Audi A6, Ford Tourneo Connect, Suzuki Jimny i Volkswagen Touareg, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Grupi VW jer su njihovi modeli ostvarili maksimalan rezultat od pet zvjezdica.

Konkretnije, Audi na testu je bio limuzinski model A6 40 TDI Sportline koji je ostvario odličan rezultat od 93% osvojenih bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 85% u zaštiti djece, 81% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 76% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

VW Touareg je testiran u izvedbi 3.0 TDI Elegance, a dotični je model ostvario rezultat od 89% bodova u zaštiti odraslih putnika, 86% u zaštiti djece, 72% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 81% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Fordov Tourneo Conect 1.5 TDCi Titanium je bio vrlo dobar i ostvario rezultat od četiri zvjezdice. Točnije, prema kategorijama njegov je rezultat bio 92% osvojenih bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 79% u zaštiti djece, 65% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 75% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

U ovom setu testiranih automobila najmanje se iskazao Suzuki Jimny koji kući ide s tri zvjezdice. Glavna zamjerka Euro NCAP-ovih stručnjaka je “niska razina sustava pomoći vozaču” koja je uključena u standardnu opremu. Tako je Jimny 1.5 GLX ostvario 73% bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 84% u zaštiti djece, 52% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te svega 50% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Podijeli:
1