Euro NCAP – Volkswagen Touareg i Audi A6 odlični, ostali nešto slabiji

Euro NCAP – Volkswagen Touareg i Audi A6 odlični, ostali nešto slabiji

Euro NCAP je objavio rezultate posljednjeg testiranja sigurnosti novih automobila. Ovaj put na testu su bili Audi A6, Ford Tourneo Connect, Suzuki Jimny i Volkswagen Touareg, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Grupi VW jer su njihovi modeli ostvarili maksimalan rezultat od pet zvjezdica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Audi na testu je bio limuzinski model A6 40 TDI Sportline koji je ostvario odličan rezultat od 93% osvojenih bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 85% u zaštiti djece, 81% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 76% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

VW Touareg je testiran u izvedbi 3.0 TDI Elegance, a dotični je model ostvario rezultat od 89% bodova u zaštiti odraslih putnika, 86% u zaštiti djece, 72% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 81% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Fordov Tourneo Conect 1.5 TDCi Titanium je bio vrlo dobar i ostvario rezultat od četiri zvjezdice. Točnije, prema kategorijama njegov je rezultat bio 92% osvojenih bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 79% u zaštiti djece, 65% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te 75% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

U ovom setu testiranih automobila najmanje se iskazao Suzuki Jimny koji kući ide s tri zvjezdice. Glavna zamjerka Euro NCAP-ovih stručnjaka je “niska razina sustava pomoći vozaču” koja je uključena u standardnu opremu. Tako je Jimny 1.5 GLX ostvario 73% bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 84% u zaštiti djece, 52% u zaštiti ostalih ranjivih sudionika u prometu te svega 50% u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Podijeli:
1