Schumacherov nepobjedivi bolid prodan za 6 milijuna dolara

Schumacherov nepobjedivi bolid prodan za 6 milijuna dolara

Bolid Ferrarija iz sezone 1998., s kojim je na četiri utrke sudjelovao i pobijedio Michael Schumacher, prodan je nepoznatom kupcu putem aukcijske kuće RM-Sotheby's

Na prestižnoj aukciji kuće RM-Sotheby’s u kalifornijskom Montereyu protekloga je vikenda jedan kultni bolid Formule 1 dobio novog vlasnika. Riječ je o bolidu Ferrari F300, kojim je 1998. godine Michael Schumacher sudjelovao na četiri utrke Svjetskog prvenstva – u Kanadi, Francuskoj, Velikoj Britaniji te Italiji – i pritom na sve četiri pobijedio.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova šasija prodana je neimenovanom kolekcionaru za čak 6,22 milijuna američkih dolara. Iako vrlo visok iznos, on nije oborio rekord. Za sada je najskuplji ikada prodani bolid Formule 1 bio vrijedan 7,5 milijuna dolara. Zanimljivo, i taj model je vozio Schumacher za Ferrari, ali 2001. godine. Prodan je na aukciji prošle godine.

Nepobjedivi bolid F300 iz 1998. godine dizajnirao je Rory Byrne, a morao je poštivati tada nova pravila o smanjenju ukupne širine bolida, ona vezana za aerodinamiku, kao i uvođenje guma s uzdužnim utorima. Za pogon je bio zadužen 3-litreni V-10 motor koji se vrtio do 17.500 okretaja u minuti i proizvodio oko 800 KS.

Podijeli:
1