Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series
tekst: autonet.hr, Porsche AG foto: Porsche AG

Više od, ionako najboljeg sportskog automobila

S novom izvedbom modela 911 Turbo S, Exclusive Series, Porsche predstavlja najsnažniji i najposebniji 911 Turbo S. Ovaj kupe raspolaže sa 607 KS, a njegova je proizvodnja ograničena na 500 primjeraka

Mogli bi smo reći “kada izvrsno postane još bolje”, no 911 Turbo S vjerojatno i ne treba takve hvalospjeve. Osim povećanjem snage za 27 KS, model 911 Turbo S Exclusive Series od serijskog se 911 Turbo S razlikuje u jedinstvenom dizajnu, još kvalitetnijim materijalima i ekstravagantnim detaljima. Ovo vozilo oplemenjuje se zahtjevnim ručnim radom u novom pogonu Porsche Exclusive Manufaktur u Zuffenhausenu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do sada vođena pod nazivom Porsche Exclusive ova je tvornička manufaktura specijalizirana za individualne želje kupaca te nadležna za male serije. Porscheovim kupcima sada je po prvi put omogućeno uz svoj sportski automobil konfigurirati i kronograf Porsche Designa.

Povećana snaga i performanse

Uz ekskluzivni Power kit, 3,8-litreni 6-cilindrični biturbo bokser ima najveći okretni moment od 750 Nm između 2250 i 4000 o/min. Zahvaljujući tome, 911 Turbo S Exclusive Series ubrzava do 100 km/h za 2,9 s, a brzinu od 200 km/h dostiže nakon 9,6 sekundi, dok najveća brzina iznosi 330 km/h.

Ipak, potrošnja se ne razlikuje od one serijskog modela i iznosi 9,1 l/100 km uz emisije CO2 od 212 g/km. Model 911 Turbo S Exclusive Series dolazi u izdanju s crno lakiranim 20-colnim naplacima sa središnjim zaključavanjem, a dizajn njihovih linija u zlatnožutoj metalik boji pažljivo je obrađen novom laserskom tehnologijom.

Čeljusti kočnica za keramički sustav PCCB dostupne su u crnoj boji s porscheovim natpisom u zlatnožutoj metalik boji. Aktivno sportsko podvozje Porsche Active Suspension Managementom (PASM) i Sport Chrono paket dio su serijske opreme. Također, sustav Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) poboljšava stabilnost vozila.

Spektakularan dizajn

Ono što 911 Turbo S Exclusive Series čini jedinstvenim su ekskluzivni detalji u zlatnožutoj metalik boji te brojni elementi od karbona kao što su prednji poklopac, krov i bočni pragovi. Sportski izgled dodatno naglašavaju dvije pruge od karbonskih vlakana. Poseban pečat stražnjem dijelu dat će krilo aerokita Turbo, novi stražnji branik te ispušni sustav s dvije dvostruke cijevi od nehrđajućeg čelika u crnoj boji. Blatobrani su ukrašeni pločicama s natpisom Porsche Exclusive Manufaktur. Osim u zlatnožutoj metalik boji, vozilo je dostupno u drugim bojama karoserije.

Interijer – umijeće vrhunskog ručnog rada

Unutrašnjost vozila fascinira na elegantan i jedinstven način. Preko sportskih sjedala podesivih na 18 načina postavljene su perforirane dvoslojne kožne presvlake kod kojih donji sloj krase dvije pruge u zlatnožutoj boji koje jamče unikatan efekt. Šavovi i natpis Turbo S izvezen na naslonima za glavu nadovezuju se u kontrastnoj zlatnožutoj boji.

Presvlaka krova rađena je od Alcantare te je i ovdje izgled nadopunjen dvostrukim zlatnožutim prugama. Kod paketa interijera Carbon u ukrasne umetke smještene su metalne niti boje zlata. S pločicom na suvozačevoj strani koja nosi broj limitiranog izdanja još jednom se naglašava ekskluzivnost ovog automobila. Ulazne letvice koje su također rađene od ugljičnih vlakana imaju svjetleći natpis Exclusive Series.

Istinski manufakturni rad

Već više od 30 godina kupci kod Porschea imaju priliku uživati u elementima koji su znatno individualizirani upravo prema njihovim željama. Spektar ponuđenih usluga Porsche Exclusive Manufaktur-a seže od savjetovanja kupaca, preko posebno razvijenih opcija opreme za svaku seriju modela pa sve do realizacije malih, ograničenih serija.

Ekskluzivni kronograf Porsche Design usklađen s vozilom

S kronografom Porsche Design, kupci modela 911 Turbo S Exclusive Series prvi puta dobivaju sat u izvedbenim opcijama koje su dostupne i za sam automobil. Ekskluzivni kronograf objedinjuje karakteristična obilježja satova Porsche Designa s karakterom modela 911 Turbo S Exclusive Series. Kao i samo vozilo, ograničen je na 500 primjeraka.

Kućište je napravljeno od titana, dok crni titan-karbidni sloj naglašava sportski dizajn. Karbonski brojčanik ovog sata, oplemenjen bojom eksterijera vozila, povezuje se estetski s prugama s karbonskim vlaknima na karoseriji. Dizajn rotora kreiran je prema uzoru na naplatak modela 911 Turbo S Exclusive Series te dolazi u originalnoj boji. Samonavijajući mehanizam pričvršćuje se na sat s tipičnim porscheovim središnjim zaključavanjem s logotipom Porschea.

Vrhunska oprema

Uz kožni prtljažni komplet Exclusive Series koji je također razvijen posebno za ovu ograničenu seriju, kupci imaju dodatnu mogućnost doživjeti taj poseban dizajn izvan vozila. Ne samo optički detalji, nego i mjere tog putnog kompleta, torbe i vreće za odijelo optimalno odgovaraju prtljažnom prostoru Porschea 911 Turbo S Exclusive Series.

I na kraju…

Cijena modela 911 Turbo S Exclusive Series uključujući porez i opremu specifičnu za pojedinu zemlju u Njemačkoj počinje od 259.992 Eura, a model je krenuo u prodaju 8. lipnja. Uz to, Porsche Design kronograf 911 Turbo S Exclusive Series u Njemačkoj je dostupan po cijeni od 9.950 Eur. Sat se može individualno konfigurirati pri kupnji vozila i naručiti u Porsche centru. Cijena za prtljažni set od pet dijelova u Njemačkoj iznosi 5.474 Eura, a dostupan je prilikom dolaska po vozilo ili preko Porsche Tequipmenta u svakom Porsche centru.

Potražite više informacija o manufakturi Porsche Exclusive

YouTube MP3 - Hotmail
1