Nova Mercedes-Benz E-klasa spoj je tradicije i digitalizacije

Nova Mercedes-Benz E-klasa spoj je tradicije i digitalizacije
tekst: Ivan Cvetković

Iza kodnog imena W214 krije se nova, šesta generacije dobro znane E-klase koja se već kroz koji mjesec očekuje u prodajnim salonima

Prema već (nažalost) ustaljenom pravilu, Mercedes-Benz je odradio još jednu digitalnu premijeru. Sada je na red stigao jedan od najbitnijih modela iz ‘zvjezdane’ ponude. Riječ je o E-klasi, a koja je zasjala u novom ruhu šeste generacije. Model je to koji se još o nedavno aktivno testirao, pa i na našim prometnicama. Pored toga, poznato je kako Mercedes voli i naš arhipelag kada priprema press fotografije, a što je i sada ponovljeno. Novi se model krije iza Mercedesove interne oznake W214.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova generacija broji 494,9 centimetara duljine, široka je 188 te visoka 146,8 cm. Nastala je na platformi međuosovinskog razmaka od 296,1 cm, a što je 2 cm više od petog izdanja. To bi najbolje trebali osjetiti u unutrašnjosti koja je izdašnija s prostorom. Tu je i 540 litara prtljažnog prostora. E-klasa i dalje ima kraći prednji prevjes te dugi poklopac motora. Trodimenzionalno dizajnirana maska hladnjaka je progresivna ili klasična, ovisno o liniji opreme. Opcijski je dostupan osvijetljeni okvir rešetke hladnjaka za sve linije. Veza između tradicije i modernog posebno je jasna značajkom na prednjoj strani vozila. Tu je umetak u crnoj boji visokog sjaja koji povezuje rešetku hladnjaka s prednjim svjetlima. Slično kao na električnim Mercedes-EQ modelima.

Umanjena S-klasa

Gledajući novu E-klasu izvana, slobodno mogu ustvrditi kako je jasan cilj bio približiti je aktualnoj generaciji nešto veće i luksuznije S-klase. Ipak, proporcijama je i dalje riječ o E-klasi. Straga do izražaja dolaze svjetla, a koja su pripremljena u obliku zvijezda. Bez obzira govorimo li o svjetlima za obilježavanje vozila ili pak stop svjetla. Skriveni su i otvori ispušnog sustava, kao i kvake na vratima koje ‘iskaču’ kad se vozilo otključa.

Sličnost s većom S-klasom primjetna je i u putničkoj kabini. Kao što sam već naveo, ponuđena je veća količina prostora, a tu su i nove tehnologije. U odnosu na dosadašnje izdanje koje je imao dva ekrana u prednjem dijelu vozila, sada je tu MBUX Superscreen koji sadrži i ekran ispred suvozača. Naravno, njemu bi tijekom vožnje trebao biti onemogućen pogled s vozačevog položaja, a kako se ne bi ugrožavala sigurnost vožnje.

Visoka razina kvalitete

Mislim kako nije potrebno posebno naglašavati kako je nova E-klasa daleko naprednija od dosadašnje po pitanju mnogih elemenata. Bez obzira govorimo li o tehnologiji, kvaliteti materijala ili pak razini luksuza koja je pripremljena, kako za vozača tako i ostale putnike. Pored iznimno dobre zvučne izolacije, a koja podiže dojam kvalitete, tu je i wellness program za smanjenje stresa vozača. Tu su vježbe disanja, poseban program rada ventilacije kao i iznimna udobnost.

Mercedes je odlučio i ovom novom E-klasom više se približiti i novim, mlađim generacijama kupaca. Dobro znamo kako su njima od iznimno bitne važnosti brojne funkcionalnosti koje svakodnevno koriste na svojim smartphoneovima. Osim središnjeg zaslona od 14,4 inča, tu su i po jedan ispred vozača i suvozača od 12,3 inča. Oni donose grafiku slučnu onom na mobilnim uređajima, a sa kojima se i lagano povezuje. Opremljen je 5G modulom, a zanimljivost je i što se može koristi i digitalni ključ. Uz iPhone ili Apple Watch može se vozilu pristupiti bez fizičkog ključa. Može prepoznati čak 16 različitih korisnika koji koriste Digital Vehicle Key.

Selfie i video kamera za društvene mreže i sastanke

Infotaimnet dozvoljava korištenje i aplikacija od trećih strana. Prilikom lansiranja na tržište, na središnjem zaslonu dostupne su aplikacije TikTok, igrica Angry Birds, kolaborativna aplikacija Webex i uredska aplikacija Zoom, kao i preglednik Vivaldi. Još jedna nova značajka je selfie i video kamera (dio MBUX Superscreena) na vrhu nadzorne ploče. To znači da E-klasa, koju se prije nazivalo i ‘uredom na kotačima’, sada nudi nove mogućost u skladu s modernim vremenima. U vozilu se tako bez problema mogu održati sastanci putem Zooma, ili se pak snimiti video za TikTok.

Mercedes-Benz radi na korištenju umjetne inteligencije (AI) kako bi automobil učio koje sustave udobnosti putnici u vozilu stalno koriste. S obzirom na iste okolnosti, cilj je da AI automatizira takve funkcije. Mercedes za ovu inovaciju koristi izraz ‘rutina’. Prilikom lansiranja nove E-klase, kupci će moći koristiti predloške za standardne rutine. Također imaju mogućnost da i sami kreiraju rutine.

Ubrzo dolazak i karavana

Prema trenutnim plavnovima ovo bi trebala biti posljednja generacija E-klase kakvu poznajemo, a pripremljene na MRA platformi. Vjeruje se kako bi ime trebalo i kasnije biti zadržano, ali prvenstveno za nove verzije koje će biti u potpunosti električne. No, bez obzira što je riječ o dobro poznatoj platformi, napravljeni su brojni pomaci po pitanju ovjesa, sustava upravljanja, ali i sigurnosti.

Sada, na početku lansiranja, veliki je naglasak stavljen na hibridna izdanja. Kasnije se očekuje karavan, ali i All-Terrain model. Novi se model može pohvaliti vrlo dobrim aerodinamičkim svojstvima. S Cd brojkom od 0,23, nova E-klasa ima vrlo dobre rezultate u svom segmentu vozila. Odgovara vrijednosti koju je postigao njegov prethodnik pri lansiranju na tržište. S 0,236 četvornih metara, čeona prednja površina nove E-klase malo je veća od predhodnika (0,234 četvornih metara).

Zakretanje stražnje osovine

Nova E-klasa dostupna je s tehnološkim paketom kao opcija. To uključuje svestrani sustav zračnog ovjesa Airmatic s ADS+ kontinuirano podesivim prigušenjem i upravljanjem stražnje osovine. Airmatic ovjes sa zračnim oprugama i prilagodljivim ADS+ amortizerima reagira vrlo osjetljivo. Nova E-klasa posebno je agilna i vrlo stabilna s opcijskim upravljanjem stražnje osovine. Kut upravljanja na stražnjoj osovini je 4,5 stupnjeva. Time se krug okretanja smanjuje do 90 centimetara. U modelima s 4Matic pogonom na sva četiri kotača krug okretanja iznosi 11,1 metar umjesto 12 metara. U verzijama sa stražnjim pogonom smanjen je s 11,6 na 10,8 metara.

Zahvaljujući sustavnoj elektrifikaciji i inteligentnom downsizingu, nova E-klasa postavlja nove standarde učinkovitosti. Polovica modela dostupnih u trenutku izlaska na tržište u Europi bit će četvrta generacija plug-in hibrida. Uz isključivo električni domet od preko 100 kilometara (WLTP), modeli će u mnogim slučajevima na cestama korsititi isključivo električni pogon, bez upotrebe benzinskog motora.

Sami hibridi

Na početku lansiranja Mercedes je za E-klasu pripremio benzinski model E 200, te dizelske E 220 d te E 220 d 4Matic. Plug-in verzije su E 300 e, E 300 e 4Matic te E 400 e 4Matic. Jedini benzinac je dvolitreni model od 150 kW/204 KS, dok dizelsku izvedbu čini dvolitrena izvedba od 145 kW/197 KS. No, nije tu riječ o čistom benzincu ili pak dizelašu već o blagim hibridima. Oni su dolaze uz inteligentnu podršku od integriranog starter-generatora (ISG). Zahvaljujući novoj bateriji, snaga elektromotora je povećana sa 15 na 17 kW, a ‘boost’ okrtnog momenta na 205 Nm.

Kad govorimo o četvrtoj generaciji plug-in hibrdnih modela, valja spomenuti kako se radi o benzincima. Opremljeni su elektromotorom od 95 kW/129 KS, pa na električni pogon mogu prevaliti više od 100 kilometara, a što je mnogima više nego dovoljno za dnevne potrebe. E 300 e iz dvolitrenog obujma benzinskog motora osigurava 150 kW/204 KS, dok je kod modela E 400 e 4Matic iz istog motora raspoloživo 185 kW/252 KS. Posljednje navedeni model ima sposobnost postići brzinu od 100 km/h u svega 5,3 sekunde. Kasnije se svakako očekuju i plug-in modeli u kombinaciji s dizelskim motorom.

Novi modeli pristizat će iz moderne tvornici Factory 46 u Sindelfingenu. Na istoj se lokaciji proizvode i GLC te posljednja generacija S-klase. Svi Mercedesovi proizvodni pogoni pokušavaju biti sve više CO2 neutralni. Tako je kompaniji cilj povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izbora. U skladu s time u pripremi je daljnje širenje fotonaponskih sustava do kraja iduće godine. Pored toga neprestano se radi na smanjenju potrošnje vode, odnosno manjoj količini smeća.

YouTube MP3 - Hotmail
1