Praktična, a ipak i dinamična – Opel Astra Sports Tourer

Praktična, a ipak i dinamična – Opel Astra Sports Tourer

Prtljažnik pruža više od 608 litara korisnog prostora za pohranu proširivih na 1634 litre kada se nasloni stražnjih sjedala spuste

Opel se može pohvaliti dugom tradicijom proizvodnje karavanskih modela. Priča o kompaktnim karavanima započela je prije 60 godina s modelom Kadett Caravan. To uskoro nastavlja i nova Astra Sports Tourer. Prije tri mjeseca pisali smo o Astri s pet vrata, a sada se priča nastavlja i karavanom. Nova generacija je 464,2 centimetra dugačka, 186 cm široka te 148 cm visoka dok je utovarni prag na 60 cm. To znači da je kraća za 6 cm u odnosu na model koji je na izlasku, no povećan je međuosovinski razmak a 273,2 cm, što je 5,7 cm u odnosu na petvratnu verziju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako i priliči karavanskim modelima, prednost je svakako u stražnjem dijelu vozila. Tako Astra Sports Tourer pruža više od 608 litara korisnog prostora, a što se povećava na više od 1634 litre kada se stražnja sjedala spuste. Tada se dobiva i ravna podnica. Stražnjih su sjedala u omjeru 40:20:40 (sa standardnom opremom), a što osigurava praktičnost. Korisni prostor nešto je manji kod plug-in hibrida. Naime, litij-ionska baterija nalazi se ispod poda pa je na raspolaganju korisni prostor od 548 litara, odnosno 1574 litre nakon preklapanja sjedala.

Prtljažnika u verzijama s motorom s unutarnjim izgaranjem moguće je opremiti Intelli-Space tehnologijom. Ovaj pomični teretni pod može se lako, samo jednom rukom, namjestiti u viši ili niži položaj i postaviti pod kutom od 45 stupnjeva. Osim toga, radi još veće praktičnosti, prekrivka za prtljažni prostor na izvlačenje može se pohraniti i kada je pomični pod u višem i kada je u nižem položaju. Tu je prednost nad konkurencijom gdje se omogućuje pohrana prekrivke samo kada je pod u višem položaju.

Intelli-Space tehnologija omogućava pristup donjem dijelu prtljažnika, gdje je set za popravak gume i prva pomoć, i iza stražnjih sjedala. To znači da je do pribora moguće doći bez potpunog rastvaranja prtljažnika. Vrata prtljažnika mogu biti i automatski pokretana pa se otvaraju i zatvaraju s pomoću pokreta nogom ispod stražnjeg branika.

Pogonski strojevi, kao i tehnologija i oprema ista je kao i kod modela s pet vrata.

Podijeli:
1