Porsche najavio hibridni Cayenne

Porsche najavio hibridni Cayenne

Kada je Porsche krajem kolovoza prošle godine predstavio novu, treću generaciju modela Cayenne predstavljene su tri izvedbe, bazna i S koje pokreće V6 te Turbo u koju je ugrađen V8 motor. Kasnije tijekom ove godine službeno će biti predstavljena i E-Hybrid verzija za koju se vjeruje kako će ju pokretati hibridni pogonski sklop preuzet iz modela Panamera 4 E-Hybrid.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Porsche je u sklopu najave tog modela objavio priloženi video zapis testiranja hibridnog Cayennea u Južnoafričkoj Republici, Kanadi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sl. Više pretprodukcijskih primjeraka je testirano u gradskim i off-road uvjetima na zahtjevnim terenima, pri visokim te vrlo niskim temperaturama.

Kao i ranije spomenutu Panameru 4 E-Hybrid novi hibridni Cayenne bi trebala pokretati kombinacija 2,9-litrenog V6 bi-turba i električnog motora snage 462 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Uz 14 kWh litij-ionsku bateriju novi će hibridni Cayenne ponuditi veću autonomiju od prethodnika, a općenito mješovita potrošnja će mu biti relativno niska.

Kasnije će se ponudi priključiti već potvrđeni Cayenne Turbo S E-Hybrid koji će također preuzeti svoj pogonski sklop iz istovrsne verzije Panamere. U ovom slučaju radit će se o kombinaciji 4,0-litreng V8 bi-turbo i električnog motora ukupne snage 680 KS i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm.

Podijeli:
1