Najluksuzniji Mercedesov SUV do sada – Maybach GLS u svom konačnom izdanju

Najluksuzniji Mercedesov SUV do sada – Maybach GLS u svom konačnom izdanju

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC proširuje portfelj marke Mercedes-Maybach kombiniranjem dizajnerske karoserije i tehnološke osnove GLS modela s luksuzom limuzine top klase

Danas je služebeno predstavljen Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, novi luksuzni SUV najviše klase. Njegova prostrana unutrašnjost s materijalima najviše kvalitete i ekstremno učinkovita izolacija od buke stvaraju stiliziranu atmosferu ugodnog salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz ugodno izdignutog položaja sjedenja, zahvaljujući električki upravljanim sjenilima na dva stražnja bočna prozora, putnici mogu sami odlučiti koliko okoline žele vidjeti, ističu iz Mercedes-Maybacha.

Sve za putnike

AIRMATIC ovjes dio je standardne opreme, a opcijski potpuno aktivni ovjes s E-ACTIVE BODY CONTROL sustavom učinkovito ublažava izbočine na cesti. Po prvi put tu je i specifični Maybach program vožnje koji osigurava još više udobnosti u stražnjem dijelu.

Pristup i izlazak su također jako praktični: kada se otvore vrata, vozilo se malo spusti, a osvijetljena pokretna stepenica u obliku ploče, brzo i tiho izlazi iz vozila na strani ulaska ili izlaska. Ove pokretne ploče izvedene su od eloksiranog aluminija.

V8 motor zapremine četiri litre, koji razvija snagu od 410 kW (558 KS) i okretni moment od 730 Nm, inačica je motora koja je ekskluzivno razvijena za Maybach te diskretno i snažno pokreće ovaj automobil. Motor se kombinira sa 48-voltnim sustavom EQ Boost.

Ako ste poželjeli odmah si nabaviti prestižni Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, morat ćemo vas razočarati – pojavit će se na tržištu tek u drugoj polovici 2020.

Kotači od 22 ili 23-inčna ekskluzivno su razvijeni za ovaj model. Ukrasni elementi ispušnih cijevi s malim križnim rebrom ističu Mercedes-Maybach identitet ovog modela. Jednako vrijedi za amblem marke, koji je postavljen na različite točke, poput D-nosača.

Kao specijalna i za Maybach specifična značajka, karoserija u dva tona boje moći će se naručiti u osam različitih elegantnih kombinacija boja.

Luksuz, koža, podesivi nagib sjedala – i srebrne čaše

Oprema modela Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC već od standardne izvedbe je iznimno luksuzna.

Dva stražnja sjedala mogu se električki pretvoriti u nagnuta sjedala. Obložene površine i armaturna ploča standardno su izvedene od fine nappa kože, dok se na zahtjev mogu ugraditi dodatno obložene površine i kožni ukrasni elementi.

Električno upravljani panoramski klizni/zakretni krovni otvor s neprozirnim sjenilom dio je standardne opreme, kao što su i klimatizirana masažna sjedala.

Na zahtjev kupca, fiksna središnja konzola transformira automobil u prostrani četverosjed, čiji stražnji dio je jednako prikladan za posao kao i za opuštanje. Ova konzola je dostupna s proširivim, sklopivim stolovima te čak hladnjakom za boce šampanjca. U ponudi dodatne opreme nalaze se čak i usklađene srebrne čaše.

Za Mercedes-Maybach GLS kreiran je odgovarajući miris kao dio opcijskog AIR BALANCE paketa: cvijet bijelog osmanthusa (slatke masline), mirisan i lagan, zaokružen je blagom kožnom notom i začinskim čajem.

Standardni dio opreme je odvojeni klima uređaj za stražnja sjedala te uključuje dodatne ventilacijske otvore i pojačivače grijanja s kojima je kontrola temperature još brža i bez propuha.

U priloženoj galeriji pogledajte preko 70 fotografija nove luksuzne limuzine.

Podijeli:
1