Najluksuzniji Mercedesov SUV do sada – Maybach GLS u svom konačnom izdanju

Najluksuzniji Mercedesov SUV do sada – Maybach GLS u svom konačnom izdanju

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC proširuje portfelj marke Mercedes-Maybach kombiniranjem dizajnerske karoserije i tehnološke osnove GLS modela s luksuzom limuzine top klase

Danas je služebeno predstavljen Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, novi luksuzni SUV najviše klase. Njegova prostrana unutrašnjost s materijalima najviše kvalitete i ekstremno učinkovita izolacija od buke stvaraju stiliziranu atmosferu ugodnog salona.

Iz ugodno izdignutog položaja sjedenja, zahvaljujući električki upravljanim sjenilima na dva stražnja bočna prozora, putnici mogu sami odlučiti koliko okoline žele vidjeti, ističu iz Mercedes-Maybacha.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve za putnike

AIRMATIC ovjes dio je standardne opreme, a opcijski potpuno aktivni ovjes s E-ACTIVE BODY CONTROL sustavom učinkovito ublažava izbočine na cesti. Po prvi put tu je i specifični Maybach program vožnje koji osigurava još više udobnosti u stražnjem dijelu.

Pristup i izlazak su također jako praktični: kada se otvore vrata, vozilo se malo spusti, a osvijetljena pokretna stepenica u obliku ploče, brzo i tiho izlazi iz vozila na strani ulaska ili izlaska. Ove pokretne ploče izvedene su od eloksiranog aluminija.

V8 motor zapremine četiri litre, koji razvija snagu od 410 kW (558 KS) i okretni moment od 730 Nm, inačica je motora koja je ekskluzivno razvijena za Maybach te diskretno i snažno pokreće ovaj automobil. Motor se kombinira sa 48-voltnim sustavom EQ Boost.

Ako ste poželjeli odmah si nabaviti prestižni Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, morat ćemo vas razočarati – pojavit će se na tržištu tek u drugoj polovici 2020.

Kotači od 22 ili 23-inčna ekskluzivno su razvijeni za ovaj model. Ukrasni elementi ispušnih cijevi s malim križnim rebrom ističu Mercedes-Maybach identitet ovog modela. Jednako vrijedi za amblem marke, koji je postavljen na različite točke, poput D-nosača.

Kao specijalna i za Maybach specifična značajka, karoserija u dva tona boje moći će se naručiti u osam različitih elegantnih kombinacija boja.

Luksuz, koža, podesivi nagib sjedala – i srebrne čaše

Oprema modela Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC već od standardne izvedbe je iznimno luksuzna.

Dva stražnja sjedala mogu se električki pretvoriti u nagnuta sjedala. Obložene površine i armaturna ploča standardno su izvedene od fine nappa kože, dok se na zahtjev mogu ugraditi dodatno obložene površine i kožni ukrasni elementi.

Električno upravljani panoramski klizni/zakretni krovni otvor s neprozirnim sjenilom dio je standardne opreme, kao što su i klimatizirana masažna sjedala.

Na zahtjev kupca, fiksna središnja konzola transformira automobil u prostrani četverosjed, čiji stražnji dio je jednako prikladan za posao kao i za opuštanje. Ova konzola je dostupna s proširivim, sklopivim stolovima te čak hladnjakom za boce šampanjca. U ponudi dodatne opreme nalaze se čak i usklađene srebrne čaše.

Za Mercedes-Maybach GLS kreiran je odgovarajući miris kao dio opcijskog AIR BALANCE paketa: cvijet bijelog osmanthusa (slatke masline), mirisan i lagan, zaokružen je blagom kožnom notom i začinskim čajem.

Standardni dio opreme je odvojeni klima uređaj za stražnja sjedala te uključuje dodatne ventilacijske otvore i pojačivače grijanja s kojima je kontrola temperature još brža i bez propuha.

U priloženoj galeriji pogledajte preko 70 fotografija nove luksuzne limuzine.

Podijeli:
1