Nova Opel Astra je „Njemački kompaktni automobil za 2023. godinu”

Nova Opel Astra je „Njemački kompaktni automobil za 2023. godinu”

Nezavisni stručni žiri „German Car Awards” odabrao je novu generaciju Astre i Astre Sports Tourer za najbolji automobil kompaktne klase u Njemačkoj, značajno bolji od konkurencije u tom segmentu

Nezavisni stručni žiri „German Car Awards” odabrao je novu generaciju Astre i Astre Sports Tourer za najbolji automobil kompaktne klase u Njemačkoj (kategorija kompaktne klase, do 25.000 €), značajno bolji od konkurencije u tom segmentu. Inovativne sigurnosne tehnologije, koje je Opel novom Astrom učinio cjenovno prihvatljivima širokom rasponu kupaca u kompaktnoj klasi, uvjerile su panel od 27 automobilskih stručnjaka i novinara jednako kao i širok raspon pogonskih sklopova, uključujući elektrificirani plug-in hibrid s pomoću kojeg vozači Astre mogu prvi put putovati lokalno bez emisija i veoma odgovorno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prestižna je nagrada službeno dodijeljena na ceremoniji u Bad Dürkheimu u Njemačkoj.

„Nagrada Njemački automobil godine” u kompaktnoj klasi za Astru i Astru Sports Tourer još jednom pokazuje da je najnovija generacija ne samo pravi izazivač, već i da ima sve što je potrebno da bude pobjednik u svakom pogledu”, izjavio je Andreas Marx, direktor Opela u Njemačkoj.

„Opel Astra ističe se u svom segmentu kao istinski svestrani automobil, što je uvjerilo naš žiri u svakom aspektu. To također vrijedi i za emocionalni kriterij kao što je dizajn i užitak vožnje, gdje se jasno izdvojila među konkurentskim modelima”, izjavila je Jens Meiners, članica žirija za dodjelu nagrade.

Astra i Astra Sports Tourer: užitak vožnje koji mami poglede

Tijekom dugih testnih vožnji žiri je bolje promotrio novu Opel Astru. Razmotreno je ponašanje tijekom vožnje, upotrebljivost, udobnost i mnogi drugi aspekti. Discipline u kojima se najnovija generacija popularnog automobila kompaktne klase ističe.

Uz izlaznu snagu sustava od 133 kW / 180 KS i snažni okretni moment od 360 Nm, elektrificirana plug-in hibridna Astra nudi čisti užitak vožnje (WLTP potrošnja goriva: 1,1 – 1,0 l / 100 km, emisije CO2 24 – 23 g/km; kombinirano). Model s 5 vrata ubrzava se od nula do 100 km/h u samo 7,6 sekundi. Nova Astra zato je prvi put lokalno bez emisija.

Intuitivno upravljanje sustavom za informiranje i zabavu te sustavima za pomoć omogućuje novo HMI sučelje (sučelje između vozača i vozila), jasno dizajniran, potpuno digitalni kokpit Pure Panel s ekstra širokim zaslonom na dodir i samo ključnim prekidačima, primjerice prekidačem za klimatizaciju. Vrhunske tehnologije, primjerice prilagodljiva prednja svjetla bez odsjaja Intelli-Lux LED® Pixel s ukupno 168 LED elemenata čine vožnju ugodnijom i sigurnijom, posebice u mračnijim mjesecima u godini. Ergonomska sjedala s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) za vozača i suvozača, primjerice u Alcantara izvedbi, osiguravaju vrhunsku udobnost putovanja.

Nagrada „Njemački automobil godine” ove se godine dodjeljuje peti put. Nezavisni žiri stručnjaka, koji se trenutačno sastoji od 27 članova, odabire pojedinačne pobjednike u klasi u pet kategorija – kompaktna, premium, luksuzna, nova energija i performanse. Odabir sudionika temelji se na kriterijima objektivne cijene i dostupnosti na tržištu. Izbor je prvi put održan 2019.

YouTube MP3 - Hotmail
1