Napokon, evo kako izgleda osma generacija VW Golfa!

Napokon, evo kako izgleda osma generacija VW Golfa!

Golf VIII bit će predstavljen sljedećeg četvrtka, 24. listopada u Wolfsburgu, a nakon skica i fotografija s kamuflažom sada možemo vidjeti i "čist" automobil.

Na Facebook stranici slovačkog “fan cluba” Volkswagena pojavile su se dvije slike koje prvi puta prikazuju novi Golf VIII bez kamuflaže. Na njemu se nalaze tek zaštitne folije i čini se spreman za transport u salon.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autor objave kaže: “Prijatelji, imam čast predstaviti vam novu generaciju svjetskog bestselera Golfa… Golf VIII. Unutra možete vidjeti novi Innovision kokpit u stilu sličnom Touaregu s potpuno novom sofisticiranom nadzornom pločom koja se još više okreće prema vozaču. Novi Golf je također dobio upravljač i glavu mjenjača od Passata i T-Crossa.”

Slika vanjskog dijela pokazuje ono što smo i očekivali. Znači, nema nikakvog radikalnog zaokreta u dizajnu Golfa, već je primijenjen recept koji Volkswagen koristi već dugi niz godina – lagane kozmetičke promjene koji bi mogle ostaviti dojam da je riječ o redizajniranom automobilu, a ne o potpuno novoj generaciji.

Golf VIII bit će predstavljen 24. listopada u Wolfsburgu, na konferenciji pod nazivom “Život se događa s Golfom”. Novi bi Golf trebao postaviti nove standarde i to inteligentnom digitalizacijom, umreženim sustavima pomoći u vožnji kao i cijelim nizom učinkovitih i elektrificiranih pogona.

Neke informacije, koje smo već objavili, spominju kako će benzinski modeli obujma 1 te 1,5 litre biti opremljeni i 48-voltnom hibridnom tehnologijom, dok bi benzinski motori trebali dolaziti bez elektromotora. Potpuno električnog e-Golfa u ovoj generaciji neće biti, jer će ga zamijeniti nedavno otkriveni model ID.3.

Ubrzo nakon službene premijere Golfa osme generacije, već u prvoj polovici idućeg mjeseca Škoda će prikazat novu Octaviju. Točnije na dan Sv. Martina, 11. studenog, skida se i ‘veo tajne’ (ako prije ne procure neke špijunske fotografije) sa svojevrsne sestre blizanke Golfa VIII, četvrte generacije Octavije.

U slučaju da vam nije dosta novog Golfa, prije službenog predstavljanja možete pregledati i priloženu galeriju fotografija koje kruže Internetom, a na kojima je ovaj popularni automobil još pod manje ili više istaknutim kamuflažnim naljepnicama..

Podijeli:
1