Još jedan vozač osobnog automobila zalutao na Interlagos

Još jedan vozač osobnog automobila zalutao na Interlagos

Nevjerojatna snimka stiže s brazilske trkaće staze. Na njoj vidimo trkaći bolid kako izlazi iz boksa, i na prilaznoj cesti kojom se treba uključiti na stazu nailazi na Mercedes koji se tamo polukružno okreće

Početkom prošlog mjeseca izvještavali smo o neobičnom i prilično opasnom incidentu koji se dogodio na legendarnoj brazilskoj trkaćoj stazi Interlagos u Sao Paolu. Tada je neoprezna vozačica bila zalutala s obližnjeg trkališta na glavnu stazu, gdje se gotovo pa uključila u utrku serije Mercedes-Benz Challenge. Tada su svi brže-bolje za neoprez požurili okriviti vozačicu, no čini se kako ona nije isključivi krivac što se odvezla u pogrešnom smjeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Interlagos očito ima većih problema s prometnom regulacijom i signalizacijom oko staze. Potvrđuje to događaj čija je snimka osvanula na Redditu ovih dana.

Kamera postavljena na trkaćem bolidu snimala je nešto što izgleda kao potpuno uobičajen proces izlaska iz boksa i povratka na stazu, sve dok iza zavoja vozač nije naišao na – Mercedesov putnički automobil koji se na tom prilazu polukružno okreće!

Lost driver blocks pit lane exit during race at Interlagos, Brazil. from IdiotsInCars

Vozač Mercedes-Benza GLA također je, kako izgleda, zalutao na stazu po kojoj su jurili bolidi, te u suprotnom smjeru krenuo prema boksu. Samo srećom vozač bolida je pravovremeno primijetio ovog Mercedesa na stazi i uspio se zaustaviti. Odmah nakon toga vidimo da je na blokadu ceste naišao još jedan trkaći automobil, koji se također zaustavio i čiji vozač, vjerojatno, također nije mogao vjerovati svojim očima.

Korisnici su na Internetu proučili okolinu Interlagosa i otkrili kako postoji nekoliko prilaza ovoj stazi kojima se na nju može doći automobilom. Obično su na njima vrata zatvorena, no ako je netko u organizaciji načinio propust i ostavio ih otvorenima, zalutati na trkaću stazu očito i nije odveć teško. Nadajmo se da će odgovorni osigurati prilaze stazi prije nego netko nastrada.

Podijeli:
1