Inženjerska poslastica: rastavljanje Toyote Supre na dijelove

Inženjerska poslastica: rastavljanje Toyote Supre na dijelove

Kako bi pripremili novu Toyotu Supru za natjecanje u driftanju, ekipa iz Papadakis Racinga prvo ju je morala rastaviti i potpuno ogoliti šasiju. Sve su zabilježili kamerom

Toyota Supra redizajnirana je prošle godine, ali je zadržala naslijeđe kultnog automobila sportskog karaktera koje su izgradili njezini prethodnici. Kao takva, Supra je pogodna za razne prilagodbe i prerade, te utrkivanje, što su odlučili iskoristiti u ekipi Papadakis Racing. Oni se natječu u natjecanju Formula Drift, a sljedeći automobil s kojim će ići na utrke te serije bit će upravo – nova Toyota Supra.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, prije toga ona mora proći radikalnu promjenu i od cestovnog automobila postati trkaći bolid. Za preinake je zadužen tim Papadakis koji vlastitim snagama preuređuje automobile za svoje potrebe. Novu Supru tako su u prvoj fazi prerade morali osloboditi od viška standardnih dijelova. No, kad kažemo viška, mislimo na – baš sve što je u njoj bilo dijelom serijske opreme.

Iz ovog zahvata rastavljanja automobila na sastavne dijelove i ogolijevanja njegove šasije nastao je i vrlo zanimljiv video. U njemu šef ekipe Stephan Papadakis pojašnjava što se i zašto moralo sa Supre skinuti, kako bi ona bila dorađena i spremna za početak natjecanja kroz naredna tri mjeseca. Ljubiteljima automobila zasigurno će biti vrlo privlačno pogledati kakve se sve tajne i detalji skrivaju duboko u unutrašnjosti Toyotinog sportskog vozila.

Nakon rastavljanja uslijedit će ugradnja motora od čak 1.000 KS, a sve to će Papadakisova ekipa dokumentirati na svojem YouTube kanalu.

Podijeli:
1