Dotjerani Peugeot 508 u limuzinskom i karavanskom izdanju

Dotjerani Peugeot 508 u limuzinskom i karavanskom izdanju

Top verziji činiti će Peugeot Sport Engineered. Riječ je o plug-in hibridnom modelu od 360 KS te pogonom na sva četiri kotača. Očekuje se sredinom godine

Peugeot nastavlja s obnavljanjem prodajne palete modela. Tako je sada i model 508 dobio novo lice. To znači još jedan model koji se može pohvaliti korištenjem novog logotipa, a koje je započeo s primjenom lani na modelu 308. U međuvremenu ponuda novih modela se širi, pa nam je nedavno pristigao i model 408. Sadašnje najave govore kako sredinom godine možemo očekivati i redizajnirani 508, a koji se isto tako može pohvaliti novim licem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bez obzira radi li se o limuzinskoj ili karavanskoj inačici, tu je nova prednja maska. Upravo nova maska donosi i novi logotip. Neovisno o izvedbi, prednji kraj ističe se novim svjetlosnim potpisom u obliku triju pandži. Te su ‘svjetlosne oštrice’ ugrađene u iznimno tanka Matrix LED prednja svjetla. Stražnja LED svjetla također su izvedena u obliku triju pandži te su kombinirana s dinamičkim pokazivačima smjera.

Dizajnerki i tehnološki napredak

Već dulje najavljujemo kako je želja vodećih ljudi Peugeota ‘ugurati’ njihove modele u viši, luksuzniji segment. Tako je i kod dotjeranog modela 508 poseban naglasak stavljen na kvalitetu i suvremenost materijala. Mislimo na materijale od kojih su izrađene nove presvlake, kao i nova ugodnija i ergonomičnija ručica mjenjača. Tu je i tehnološki napredniji i-Cockpit. On uključuje novi multimedijski sustav i-Connect Advanced s 10-inčnim središnjim zaslonom. Nadalje, tu je povezana navigacija, prepoznavanje glasovnih naredbi, funkcija bežičnog povezivanja i ažuriranje preko interneta.

Modeli 508 i 508 SW bit će dostupni su s plug-in hibridnim motorom snage 180 KS (novo) ili 225 KS te benzinskim ili dizelskim motorom snage 130 KS. Sva tri pogona kombinirana su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8. Vrh ponude činit će 508 Peugeot Sport Engineered, ambasador linije Neo-Performance. On će biti dostupan u plug-in hibridnoj inačici s 360 KS i pogonom na sve kotače.

Bočno obnovljeno izdanje djeluje živahnije s novim 18-inčnim aluminijskim naplatcima dijamantne obrade Epherra. Pored toga, novi će modelu koristiti i nove oznake modele, ispisane novim fontom, te u bazaltno sivoj boji. Pripremljen su i tri nove boje – bijela Okenite, plava Eclipse te siva Titanium.

Inženjeri odjela Peugeot Sport prilagodili su šasiju inačice Peugeot Sport Engineered uz pomoć posebnih postavki koje osiguravaju visoku razinu udobnosti i upravljivosti. Tu je podesivi ovjes optimiziran trima načinima rada (Comfort/Hybrid/Sport). Niže postavljeno težište dolazi uz 24 mm širi prednji trag kotača te 12 mm širi stražnji trag kotača. Prednji kočni diskovi promjera 380 mm s fiksnim četveroklipnim kliještima, a vozilo plovi na 20-inčnim naplatcima s gumama Michelin Pilot Sport 4S.

YouTube MP3 - Hotmail
1