Vlasnici gotovo 700 Tesli priredili rekordni light show

Vlasnici gotovo 700 Tesli priredili rekordni light show

Na okupljanju vlasnika Tesli ovoga vikenda u Finskoj oboren je dosadašnji rekord u broju automobila te marke koji su sudjelovali u koordiniranoj svjetlosnoj predstavi

U pokušaju obaranja svjetskog rekorda u finskom su se mjestu Espoo, na trkaćoj stazi Vermo, okupile stotine vlasnika automobila marke Tesla, kako bi priredili koordiniranu predstavu. Dosadašnji je rekord za ovakvo okupljanje iznosio 255 automobila okupljenih u njemačkom mjestu Hamm prije samo dva mjeseca. No, organizator Tesla Club Finland uspio je taj rekord gotovo utrostručiti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prošle subote okupili su ukupno 687 automobila marke Tesla, koje su parkirali na isto parkiralište, pa ih potom simultano uključili u veliki spektakl – automobili su svojim automatiziranim vratima, prtljažnicima i svjetlima odradili koordiniranu koreografiju na skladbu Sandstorm, finskog DJ-a Darudea.

Kako je ovaj rekordni light show izgledao iz zraka i s tla, možete vidjeti u priloženim snimkama.

Ako se pitate kako su automobili koordinirani da simultano izvedu ovakvu predstavu, odgovor je dao organizator okupljanja Simon Pollock. Kaže da odgovor leži u tome što su sve Tesle u svijetu povezane na Internet i imaju pristup koordiniranom mjerenju vremena. Sve što je bilo potrebno jest u svim automobilima zakazati početak predstave u isto vrijeme. Pollock je zaslužan i za koreografiju, koja je izvedena ovom prigodom.

Vlasnike Tesli možda će zanimati i kako do takvih koreografija mogu doći. Pollock ih na svojoj stranici Tesla Light Shows ima već više od 400, spremnih za preuzimanje.

YouTube MP3 - Hotmail
1