Sudar kamioneta punog pirotehnike izazvao veliki vatromet

Sudar kamioneta punog pirotehnike izazvao veliki vatromet

Na trans-kanadskoj autocesti prošloga je tjedna došlo do lakše prometne nezgode između kamioneta i tegljača, no teret iz kamioneta i njegove prikolice učinio je neželjene prizore spektakularnima

Nezgoda dvaju vozila na trans-kanadskoj autocesti istočno od Vancouvera prošloga tjedna ne bi bila vijest za naslovnice diljem svijeta, da nije sve završilo velikim – vatrometom. Ono što se dogodilo prilično je uobičajena prometna situacija. U zaustavnoj traci autoceste bio je zaustavljen pickup kamionet s prikolicom, kada je na njega naletio kamion s poluprikolicom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, prikolica zaustavljenog kamioneta bila je puna pirotehničkih sredstava, pa je sudar aktivirao eksplozivna punjenja u njima, pokrenuvši lančanu reakciju. Ono što je uslijedilo privuklo je pozornost cijelog obližnjeg područja – sat vremena dug “light show”, neplanirani vatromet usred sasvim obične kanadske noći, nekoliko dana uoči Noći vještica.

Prolaznici su sve zabilježili svojim mobitelima, pa su snimke vrlo brzo osvanule i u kanadskim medijima. Oni izvještavaju i da ovom prigodom, unatoč nezgodi i njezinim vatrenim posljedicama, nitko nije teže nastradao te da je samo jedan od vozača završio u bolnici s lakšim ozljedama. Vatrogasci su morali pričekati da vatromet u cijelosti izgori, pa su potom pristupili raščišćavanju mjesta nezgode. Uzroci ovog neobičnog prometnog incidenta se istražuju.

YouTube MP3 - Hotmail
1