Škoda predstavila novi vizualni identitet i otkrila planove za budućnost

Škoda predstavila novi vizualni identitet i otkrila planove za budućnost

Redizajn logotipa označava i novo razdoblje u razvoju automobila ove marke, povezujući prepoznatljivo naslijeđe s novom erom mobilnosti, dakako na električni pogon

Iz Škode su potvrdili kako će s modelom Vision 7S zakoračiti u novu eru, a istodobno su objavili i redizajn vlastitog vizualnog identiteta. Kažu kako je riječ o najradikalnijoj promjeni korporativnih vizuala u proteklih 30 godina, a sve je učinjeno s ciljem jasnije komunikacije u digitalno doba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U redizajnu je sudjelovalo mnogo zaposlenika marketinga iz cijelog svijeta, a oni su dodatno proveli anketu među 2.200 Škodinih djelatnika s najvećih tržišta. Novi logotip tako je izabran od samih zaposlenika, između čak 165 prijedloga. Odlučeno je da će ubuduće na Škodinim vozilima, umjesto okruglog amblema, stajati novi, redizajnirani natpis “Škoda”, ispisan novim stiliziranim fontom, u kojem je kvačica na “Š” integrirana u samo slovo. Amblem će se i dalje koristiti, no naziv marke pokazao se prepoznatljivijim.

Uz redizajn logotipa dolazi i nova shema boja, zasnovana na “električnoj zelenoj” i nešto tamnijoj smaragdnoj nijansi. Sve ove promjene postupno će biti uvođene, kako na nove modele, tako i u svim marketinškim materijalima.

Jedan od prvih modela nove generacije, koji će nositi nove oznake, bit će ranije najavljeni VISION 7S. Trebao bi to biti električni obiteljski SUV sa sedam sjedala, čak 600 kilometara dosega, za sada još u fazi koncepta.

Do 2026. Škoda planira lansirati ukupno tri potpuno nova 100% električna modela. Povrh obiteljskog automobila baziranoga na spomenutom konceptu VISION 7S, bit će tu i jedan kompaktni SUV, kao i maleni gradski automobil. Cilj kompanije je do 2030. u Europi prodavati 70% svojih vozila kao potpuno električne modele.

Kratkoročni planovi kažu kako će u narednim godinama nastaviti osnaživati svoj asortiman visokoefikasnim motorima s unutarnjim izgaranjem. U skladu s time, u drugoj polovici sljedeće godine bit će predstavljene nove inačice modela Kodiaq i Superb, a 2024. godine na red za modernizaciju doći će Octavia.

YouTube MP3 - Hotmail
1