Fiat Centoventi – električni koncept kao najava nove Pande

Fiat Centoventi – električni koncept kao najava nove Pande

Fiat je na ženevskom auto salonu predstavio studiju Centoventi svoju viziju gradskog automobila budućnosti, a mogli bi reći i najavio sljedeću generaciju modela Panda. Radi se o električno pokretanom konceptu prigodnog imena s kojim Fiat obilježava svoj 120. rođendan.

Centoventi se prije svega može pohvaliti inovativnom vanjštinom koja se lako može konfigurirati za različite namjene. Također, prednja armatura unutar vozila ima nekoliko posebnih mjesta za priključenje raznih dodataka kako bi se omogućila viša razina personalizacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, Centoventi je zamišljen kao “bijelo platno” na kojem će kupac moći odabrati konačan izgled putem programa 4U. Tako bi kupcu na raspolaganu stajala četiri krova, četiri branika, 4 poklopca kotača, 4 ukrasne naljepnice i sl. Kupci tako mogu iz dana u dan mijenjati izgled svog vozila.

Električni pogonski sklop ovog automobila dolazi s mogućnošću zamjene baterija te dodavanja tri dodatne baterije kako bi se omogućila veća autonomija. Tako bi Centoventi svojim vozačima mogao ponuditi autonomiju između 100 i 500 km. Ovisno o tome koliko je baterija u njega ugrađeno.

Produkcijska verzija ovog automobila bi se temeljila na novoj platformi za mala vozila na kojoj će se temeljiti sljedeća modelna obitelj modela 500 te nove generacije modela Punto i Panda. Iz Fiata je već potvrđeno kako će tijekom sljedećeg izdanja ženevskog auto salona predstaviti novu generaciju modela 500 koja bi trebala biti dostupna (možda i isključivo) s električnim pogonskim sklopovima.

Podijeli:
1