Potvrđen Mercedes-Maybach SUV

12. siječnja 2017.
Vijesti - Potvrđen Mercedes-Maybach SUV
SUV-ovi su popularni i na njima proizvođači u pravilu solidno zarađuju pa ne čudi kako ih veliki igrači žele imati što više u svojoj ponudi. Posebno je tome tako kad nije potrebno uložiti velika sredstva u proširenje ponude.

Isto vrijedi i za Mercedes koji se može pohvaliti bogatim izborom SUV/crossovera, a kada svemu pridodamo postojanje luksuznog branda sasvim je logično da će u jednom trenutku barem jedan od tih SUV-ova dobiti Maybach izvedbu.

Točnije, sukladno ranijim najavama potvrđeno je kako u Mercedesu planiraju u bliskoj budućnosti svojim kupcima ponuditi SUV s maybachovom značkom. Daimlerov šef Dieter Zetsche je gotovo pa potvrdio dolazak ovog automobila kada je u svom posljednjem intervjuu izjavio: "Volio bi vam sada reći da ćete ga uskoro vidjeti, no pričekajte još."

Zetsche nije hto ulaziti u nikakve detalje, no od maybachovog SUV-a se može očekivati bogata oprema, najbolji materijali, vrhunska izrada i snažna motorizacija, dakle sve ono što je potrebno da bi se ovaj automobil za kupce borio s bentleyevom Bentaygom, lamborghinijevim Urusom i sl. premium SUV-ovima. Također, vjeruje se kako bi se taj automobil temeljio na sljedećoj generaciji modela GLS

Na kraju dodajmo i kako su se već pojavile informacije i da bi ovaj model mogao dobiti "elektrificirani pogonski sklop", odnosno da bi kupcima u konačnici mogla biti ponuđena i hibridna verzija ovog luksuznog SUV-a.

Za sada se ne zna kada bi ovaj automobil trebao biti predstavljen, no najvjerojatnije se može očekivati na prijelazu desetljeća, dok bi "zelena" izvedba stigla nešto kasnije.

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing