Mercedes-AMG - još jedna fotografija budućeg superautomobila

9. siječnja 2017.
Vijesti - Mercedes-AMG - još jedna fotografija budućeg superautomobila
Već smo vas u par navrata izvijestili kako Mercedes-AMG priprema novi tzv. superautomobil, a proizvođač je do sada koristio razne prigode za najave ovog automobila. Posljednja je bila lasvegaški CES na kojem je prikazan priloženi teaser (za sada drugi) ovog vozila na kojem možemo vidjeti dio njegovog stražnjeg kraja.

Ovaj automobil će razvijati snagu od oko 1000 KS te težiti oko 1.000 kg. Konkretnije, pokretat će ga iz F1 bolida preuzet i za cestovnu upotrebu prilagođen pogonski sklop, a temeljit će se na monocoqueu od ugljičnih vlakana. Prema sadašnjim saznanjima ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za oko 2,5 sekundi, dok bi mu se najveća brzina trebala kretati oko 355 km/h.

Recimo i kako bi trebalo biti proizvedeno između 200 i 300 primjeraka ovog automobila, a prve isporuke se očekuju tijekom 2018. Premijera će se najvjerojatnije održati na frankfurtskom auto salonu sljedeće jeseni. Cijena? Nepoznata, no pojedini izvori spominju vrtoglavih 2,5 do 3,5 milijuna Eura. Unatoč tome cijela serija je navodno već gotovo rasprodana.
GALERIJA: Mercedes-AMG - još jedna fotografija budućeg superautomobila

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing