Volkswagen - električni GTI više no vjerojatan

25. siječnja 2017.
Vijesti - Volkswagen - električni GTI više no vjerojatan
Volkswagen će u skoroj budunosti pokrenuti pravu ofanzivu lansiranja električnih automobila, a to nam je vrlo zorno najavio i s premijerom nekolicine električnih studija kojih će biti sve više. Posljednju električnu priču je započeo model I.D. s prošlogodišnjeg pariškog auto salona. Podsjetimo, radilo se o hatchbacku veličine Golfa čija bi produkcijska izvedba na tržište trebala stići prije kraja ovog desetljeća, a vjerojatna je i GTI verzija.

Naime, volkswagenov šef prodaje i marketinga Jürgen Stackmann je izjavio u svom posljednjem intervjuu kako će se "GTI formula svakako promijeniti u budućnosti", a Stackmann vjeruje kako je "elektrifikacija put koji će ponuditi zabavu i uzbuđenje u vožnji." Također, Stackmann kaže da električna tehnologija već sada može ponuditi sportske performanse, uključujući i automobile s pogonom na sva četiri kotača pa je možda moguća i R izvedba.

Pored Stackmanna i neki drugi vodeći ljudi Volkswagena su do sada već dali naslutiti kako se od električne ponude ovog njemačkog proizvođača mogu očekivati i performance izvedbe, a nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing