Mazda - prvi električni model 2019.

22. studenog 2016.
Vijesti - Mazda - prvi električni model 2019.
Iz Mazde je stigla službena potvrda kako tijekom 2019. ovaj japanski proizvođač namjerava lansirati svoj prvi električni model. Točnije, mazdin šef odjela za istraživanje i razvoj, Kiyoshi Fujiwara, je rekao kako bi te godine ovaj električni novitet trebao biti uveden u ponudu na tržištima na kojima vlada velika potražnja za dotičnim vozilima, primjerice Norveškoj i sl.

Također, Fujiwara smatra kako bi do 2020. između 5 do 10% prodaje novih automobila trebali činiti električni modeli te stoga i Mazda treba proširiti svoju ponudu električnim modelima za kojima će potražnja vremenom dodatno rasti kako budu rasle njihove mogućnosti te se snižavala njihova cijena.

Fujiwara je također potvrdio kako je moguća suradnja s Toyotom glede razvoja ovog automobila, naime ta dva japanska proizvođača odnedavno uže surađuju, no nije htio reći hoće li se raditi o u potpunosti novom vozilu u ponudi ili će novi električni pogon biti ugrađen u neki već postojeći mazdin model.

Na kraju dodajmo i kako pojedini izvori javljaju da bi mogla biti ponuđena i tzv. range-extender verzija s manjim benzinskim motorom kao generatorom električne energije za baterije.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing