Volkswagenov električni coupé SUV ID.5 isključivo za Europu

Volkswagenov električni coupé SUV ID.5 isključivo za Europu

Nedavno su primijećeni testni kamuflirani primjerci novog Volkswagenovog električnog automobila iz serije ID, u popularnom coupé SUV izdanju. Vrlo vjerojatno je riječ o modelu ID.5 za koji su iz koncerna potvrdili da će biti sklapan isključivo u Europi i namijenjen samo europskom tržištu

Prošloga mjeseca revni su automobilski paparazzi fotografi portala CarBuzz snimili do tada nepoznati model električnog Volkswagena kako se, skriven kamuflažnim naljepnicama, testira na njemačkim ulicama. Portal Autoevolution također je imao prilike snimiti novi model prilikom testa na trkaćoj stazi. Ove fotografije potom su uzeli iz ruskog portala Kolesa, te izradili atraktivne rendere novog – prilično atraktivnog – modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Render: Kolesa.ru
Render: Kolesa.ru

Daljnjim istraživanjem i povezivanjem službenih informacija s ovim fotografijama i renderima može se zaključiti sljedeće. Vrlo je vjerojatno da je ovdje riječ o Volkswagenovom budućem modeli coupé SUV-a ID.5. Popularna kombinacija coupe vozila s podignutom šasijom mogla bi tako dobiti električnu verziju koja bi izgledala kao malo povišeni i produženi ID.4, i kao takva bi izravno konkurirala Teslinom Modelu Y.

Prema onome što je poznato do sada, ID.5 bi svjetlo dana trebao ugledati tijekom sljedeće godine, a proizvodit će se u Volkswagenovim pogonima u Zwickau i Emdenu, kao i modeli ID.3 i ID.4. No, za razliku od njih, ID.5 bi bio namijenjen ekskluzivno za tržište Europe. S tim se podacima slaže i nedavna izjava Thomasa Ulbricha, šefa za elektromobilnost u VW koncernu, koji je potvrdio da će njihov treći potpuno električni model, ID.5, biti dostupan samo na europskom tržištu.

Space Vizzion također ide u proizvodnju

Ovoga tjedna pojavila se još jedna zanimljiva informacija iz Volkswagena. Krajem prošle godine najavljeni koncept ID. SPACE VIZZION također će u skorijoj budućnosti dobiti proizvodnu verziju. Bit će to prostrani Gran Turismo SUV koji bi u finalnoj inačici mogao imati doseg s jednim punjenjem baterija od čak 700 kilometara, zahvaljujući prije svega aerodinamičnoj liniji.

1