U Terramaru najavljeno čak sedam novih Cuprinih modela

U Terramaru najavljeno čak sedam novih Cuprinih modela

Četiri godine nakon "osamostaljenja" od Seata, Cupra je sada spremna na novu fazu svojeg poslovanja. Na događanju "Unstoppable Impulse" predstavili su svoje "nove junake za novo doba"

Španjolska marka Cupra otkrila je ovoga tjedna na povijesnom autodromu Terramar kod Barcelone svoje uzbudljive planove za budućnost, s tri elektrificirana modela koji će se pojaviti kroz naredne tri godine. Nazivaju ih svojim “novim junacima za novo doba”, koji će obilježiti novo poglavlje u stvaranju ove dinamične i mladenačke marke automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cupraa je do danas isporučila gotovo 200.000 vozila, dok se njezin promet povećao s 430 milijuna eura u 2018. godini na gotovo 2,2 milijarde eura u 2021. godini, uvelike premašivši sva očekivanja. Ove godine namjeravaju udvostručiti svoju prodaju, promet i globalnu mrežu distributera. Do 2025. godine, prema najavama koje smo čuli, u prodaji će biti njihova tri nova elektrificirana modela – Terramar, Tavascan i UrbanRebel, dok će trenutačna ponuda vozila biti unaprijeđena s modelima Leon i Leon SP, novim Formentor te osvježenim Bornom.

“Večeras pokazujemo cjelokupni portfelj sljedeće generacije junaka marke Cupra, koji će se na tržište uvesti do 2025. godine”, rekao je Wayne Griffiths, generalni direktor. “Srednjoročni cilj nam je  isporučivati 500.000 vozila godišnje te učiniti sljedeći korak međunarodnim širenjem na nova tržišta i prodiranjem u nove segmente.”

Cupra Tavascan, Terramar i UrbanRebel

CUPRA Terramar: prvo elektrificirano SUV vozilo marke

Plug-in hibridna tehnologija pokazala je da je elektrifikacija dio DNK-a marke, a količina vozila koja profitiraju od ove tehnologije povećala se i sada predstavlja velik dio ukupne ponude marke. No Cupra ide još jedan korak dalje. Do 2024. godine ponuda plug-in hibridnih modela obuhvaćat će još više opcija i veći broj vozila.

Timu će se pridružiti i Terramar, sportski SUV koji odaje počast Terramaru u Sitgesu, objedinjujući markantne proporcije i impresivan dizajn. Ovo emotivno, sportsko i elektrificirano SUV vozilo povest će poduzeće u samo srce tržišnog segmenta SUV vozila, koji je ujedno najbrže rastući segment u Europi. Proizvodit će se u Mađarskoj, u tvornici Györ marke Audi.

Cupra Terramar bit će dostupan u verzijama s motorom na izgaranje te s novom generacijom plug-in hibridnih pogonskih sustava koji se odlikuju dosegom od oko 100 km u potpuno električnom načinu rada.

Tavascan, UrbanRebel, Terramar

CUPRA Tavascan: ostvarenje sna

Sljedeću fazu putovanja predstavlja Cupra Tavascan. Ovo vozilo oličenje je vizije elektrifikacije marke i ostat će vjeran konceptualnom vozilu iz 2019. godine. Pojedini elementi dizajna uvelike podsjećaju na konceptualno Tavascan Extreme E iz 2021. godine. Ovaj model ne samo da utjelovljuje viziju suvremene elektrifikacije marke, već pruža globalan impuls za marku Cupra, osiguravajući joj nova tržišta, poručeno je na predstavljanju. U prodaju stiže tijekom 2024. godine.

CUPRA UrbanRebel: izaziva konvencije i donosi emocije

Godine 2025. Cupra će na tržište uvesti UrbanRebel – svoj urbani električni model. To je vozilo koje će marku CUPRA odvesti onkraj njezinih tradicionalnih granica. Ovaj model, kažu, pokreću emocije, a dizajniran je i razvijen za “buntovniji električni svijet”.

Sedam modela za budućnost Cupre

Ovo urbano električno vozilo s pogonom na prednje kotače temelji se na platformi MEB Volkswagen koncerna te predstavlja emotivno urbano vozilo s vrhunskim performansama.

Ovo vozilo, čija dužina iznosi 4,03 m, junak je održivosti, koji sadrži napredne reciklirane polimere i organski dobivene materijale za pomicanje granica onoga što se može postići te predstavlja ekološki osvještenije vozilo. Objedinjujući 3D tiskane i 3D pletene pristupe proizvodnji s parametarskim dizajnom, poboljšava performanse i percepciju vrijednosti.

Elegantno izveden vanjski i unutrašnji dizajn pomažu električnom motoru snage 226 KS (166 kW) i baterijskom paketu vozila da poguraju ovo urbano električno vozilo do brzine od 100 km/h za svega 6,9 sekundi te mu osiguravaju doseg do 440 km.

Dizajniran i razvijen u Barceloni, UrbanRebel na tržište će stići tijekom 2025. godine. Njegova proizvodnja planira se u Martorellu, što ovisi o odobravanju programa Strateškog projekta za  gospodarski oporavak i transformaciju. Više slika modela UrbanRebel pogledajte u priloženoj galeriji.

YouTube MP3 - Hotmail
1