Tatra se vraća!?

Tatra se vraća!?

Češki magazin Ekonom javlja kako bi se lokalni proizvođač Tatra, čijih se modela u pravilu sjećaju samo stariji čitatelji, mogao opet vratiti na tržište automobila. Podsjetimo se, Tatra je krajem prošlog stoljeća prekinula s proizvodnjom automobila i trenutno proizvodi kamionski program u kojem se istaknula čak i na dakarskom reliju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, nas više interesiraju automobili pa se vratimo mogućnosti proizvodnje prvog tatrinog modela u 21. stoljeću. Spomenuti izvor navodi kako konačna odluka još uvijek nije donijeta, no da je ideja proizvesti luksuzni i moderni automobil retro dizajna prema uzoru na ranije tatrine modele. Drugim riječima, radilo bi se o svojevrsnoj modernoj izvedbi nekog od tatrinih klasika, a navodno najveću šansu za revitalizaciju ima model T600 Tatraplan iz 1948. (na slici).

“Ispod kože” bi se nalazila moderna tehnologija u velikoj mjeri posuđena od neimenovanog većeg proizvođača automobila, uključujući platformu i motorizaciju. Usput recimo kako su klasične Tatre pokretali otraga smješteni V8 motori pa se postavlja pitanje što bi se sada moglo naći na mjestu pogonskog stroja.

Na kraju dodajmo kako Ekonom navodi da bi konačna odluka o ovom projektu trebala biti donijeta u prvoj polovici sljedeće godine pa bi tada trebali znati više.

Podijeli:
1