Porsche Taycan – Mission E dobio produkcijsko ime

Porsche Taycan – Mission E dobio produkcijsko ime

Porsche je službeno objavio kako će produkcijska izvedba konceptnog modela Mission E, odnosno električne limuzine nositi naziv Taycan, a prema riječima porscheovog šefa Olivera Blumea naziv navodno označava “živahnog mladog konja.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvodnja modela Taycan će započeti tijekom sljedeće godine i kada stigne na tržište radit će se o prvom serijskom porscheovom električnom automobilu. Blume je potvrdio i kako će ga pokretati dva električna motora kombinirane snage veće od 600 KS, u najsnažnijoj izvedbi, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 3 sekunde te 200 km/h za manje od 12 sekundi.

Unatoč uvjerljivim sportskim performansama Tycan bi svojim kupcima trebao ponuditi autonomiju veću od 500 km (NEDC), no moguće je da se ova brojka odnosi na tzv. ulaznu verziju koja bi navodno trebala razvijati snagu od oko 300 KS. Prazne baterije će biti moguće puniti putem brzih punjača, a u Porscheu tvrde kao će svega četiri do pet minuta punjenja biti dovoljno za oko 100 km dodatne autonomije.

Dodajmo kako su u Porscheu potvrdili ulaganje od oko 500 milijuna Eura u daljnje izvedbe ovog automobila. Nažalost za sada nema nikakvih službenih informacija u kojem smjeru namjeravaju razvijati ponudu ovog automobila, no vrlo je izgledno kako će produkcijsku izvedbu dobiti studija Mission E Cross Turismo.

Na kraju recimo i da u Porscheu u bližoj budućnosti namjeravaju uložiti preko milijardu Eura u elektrifikaciju svoje trenutne ponude. Točnije, većina ostalih modela će u vrlo bliskoj budućnosti dobiti hibridne verzije.

Podijeli:
1