Novi Ford Focus će biti predstavljen u travnju

Novi Ford Focus će biti predstavljen u travnju

Četvrta generacija Focusa će uskoro biti premijerno predstavljena, no to se neće dogoditi na ovogodišnjem ženevskom auto salonu kako se ranije očekivalo već će premijera navodno biti održana u travnju na posebnoj fordovoj priredbi. Tako barem tvrdi Automotive News koji se poziva na visoki izvor iz Forda.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Focus bi se trebao moći pohvaliti novim i modernijim dizajnom te s većom ponudom prostora što će dijelom biti i posljedica rasta vanjskim dimenzija. Kupcima će biti dostupan isprva kao hatchback s petorim vratima i karavan, a kasnije će ponuda biti proširena limuzinskom, povišenom Active te ST izvedbom. U konačnici na tržište će stići i RS, no to će se dogoditi tek za otprilike tri godine nakon lansiranja nove generacije.

Kod motorizacije ne bi trebalo biti velikih novosti, odnosno i dalje će ponudu činiti benzinski i dizelski turbo motori s 3 i 4-cilindra, počevši od 1,0-litrenog EcoBoost pogonskog stroja. Kasnije je moguća i elektrifikacija pogona, no za sada nema službenih potvrda. Nadalje, uz standardne ručne u ponudi će se naći i opcijski automatski mjenjač s dvije spojke, a Active verzija bi trebala biti dostupna s pogonom na sva četiri kotača.

Proizvodnja ovog automobila će biti i dalje povjerena fordovim pogonima u Njemačkoj.

YouTube MP3 - Hotmail
1