Daimler će do 2030. kupiti baterija u vrijednosti 20 milijardi Eura

Daimler će do 2030. kupiti baterija u vrijednosti 20 milijardi Eura

Daimler je službeno potvrdio kako će do 2030. kupiti baterije za svoja električna i hibridna vozila u vrijednosti 20 milijardi Eura. Nijemci za sada nisu otkrivali tko su im dobavljači, no otprije je poznato kako imaju potpisane ugovore sa tvrtkama SK Innovation, LG Chem i CATL.

Nadalje, iz Daimlera je potvrđeno kako su već sada u fazi ulaganja preko milijun Eura u razvoj globalne mreže tvornica novih baterija. Naime, Daimler za sada planira imati osam tvornica baterija na tri kontinenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve ovo je kako bi se osigurale baterije za značajno proširenje elektrificirane ponude. Točnije, Daimler do 2022. planira u ponudi širom svijeta imati 130 elektrificiranih izvedbi mercedesovih vozila, a uz to tu su i električni autobusi, kamioni i laka komercijalna vozila.

Prva daimlerova tvornica u njemačkom Kamenzu već proizvodi baterija, a druga će s radom započeti početkom sljedeće godine. Nadalje, dvije tvornice će biti otvorene u Stuttgartu, a ostale će se nalaziti u Kini, Tajlandu i SAD-u.

Na kraju dodajmo kako Mercedes do 2022. ponuditi elektrificirane izvedbe svih svojih modela, od malenih Smartova do svojih velikih SUV-ova. Radit će se o blagim hibridima, plug-in hibridima te više od 10 u potpunosti električnih modela od kojih će većina biti baterijska vozila, no u ponudi će se naći i automobili s gorivim ćelijama.

Podijeli:
1