Cupra planira lansiranje coupe-SUV-a Terramar?

Cupra planira lansiranje coupe-SUV-a Terramar?

Seat je 2016. lansirao model Ateca je tada pokrenuo razvoj svoje SUV/crossover ponude. Od tada na tržištu su se pojavili manja Arona i veći Tarraco. Početkom ove godine predstavljena je nova performance marka Cupra i prema svemu sudeći pod njenom bi značkom uskoro mogao biti lansiran novi crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima ovaj bi automobil trebao nositi naziv Terramar. Naime, Autodromo de Sitges-Terramar je stara trkaća staza u blizini Barcelone izgrađena još 1920. Na tom je mjesto Seat i predstavio marku Cupra, a samo ime odgovara seatovoj politici imenovanja modela prema španjolskim geografskim lokalitetima.

Britanski AutoExpress navodi kako je dotično ime već zaštićeno od strane Seata, a iz ovog proizvođača je već ranije potvrđeno kako rade na razvoju novog crossovera temeljenog na sljedećem Leonu. Drugim riječima, Terramar bi bio dinamično dizajnirani coupe-SUV pod snažnim vizualnim utjecajem studije 20v20, koji bi se dimenzijama smjestio između modela Ateca i Tarraco.

Terramar bi trebao imati i svoju “običnu” verziju, no prvo će na tržište stići izvedba pod značkom Cupre, a navodno će ju pokretati hibridni pogonski sklop snage veće od 300 KS uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača.

Službenih potvrda ovih navoda za sada nema, no nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1