Continental najavio novi napredni 48-voltni hibridni sustav

Continental najavio novi napredni 48-voltni hibridni sustav

Continental će na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona predstaviti novi i inovativni 48-voltni hibridni pogonski sklop s električnim motorom snage 30 kWh. Električni je motor hlađen vodom i smješten je između motora s unutrašnjim izgaranjem i mjenjača, a sustav uključuje i naprednu elektroniku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Više proizvođača je do sada predstavilo 48-volnte tzv. blage hibride, no Continental svoj sustav ne smatra takvim, tj. blagim hibridom. Razlog za to leži u činjenici da električni dio pogona može samostalno pokretati automobil pri brzinama do 90 km/h. Također, iz Continentala navode da je njihov sustav puno jeftiniji.

Za sad još vijek nema podataka o potrošnji. No, ovaj će sustav ponuditi smanjenje emisije ugljičnog dioksida za oko 20% u odnosu na modele pokretane samo s motorom s unutrašnjim izgaranjem te oko 10% u odnosu na trenutne 48-voltne blage hibride koji su trenutno dostupni na tržištu. Za pretpostaviti je da Continental ima jednog ili više kupca za ovu tehnologiju, no za sada službeno priopćenje ne spominje ime ni jednog proizvođača automobila.

Podijeli:
1