Chrysler predstavio koncept nazvan Portal

Chrysler predstavio koncept nazvan Portal

Chrysler je za CES u Las Vegasu pripremio atraktivni konceptni automobil pod nazivom Portal. Ukratko, riječ je o električno pokretanom autonomno upravljivom, vrlo prostranom i moderno dizajniranom te napredno opremljenom konceptu jednovolumena s međuosovinskim razmakom od tri metra u koji se može smjestiti šestero putnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Portal je zamišljen kao vozilo koje bi trebalo privući mlađe ljude i pružiti im sve ono što očekuju od obiteljskog prijevoznog sredstva budućnosti. Posebno se ističu kvalitetni materijali, velika bočna klizna vrata koja olakšavaju ulazak i izlazak iz vozila, velike staklene površine, minimalističko uređenje interijera s naglaskom na infotainment, veliki LCD zasloni, klizna i lako uklonjiva te preklopiva sjedala, upravljač neobičnog dizajna i sl.

Što se pogonskog sklopa tiče, za sada se zna kako ga pokreće sprijeda smješteni električni motor koji snagu i moment na podlogu prenosi putem prednjih kotača. Također, tu su i baterije (100 kWh) smještene u podnicu koje omogućuju autonomiju veću od 400 km. Njih je moguće za manje od 20 minuta, putem 350 kilovatnog punjača, napuniti za autonomiju od oko 250 km.

Na kraju dodajmo i kako je Portal sposoban za tzv. treću razinu autonomnog upravljanja, odnosno za samostalno upravljanje na otvorenoj cesti. Dakako, ako vozač odluči sam ne upravljati automobilom. Da bi ovaj sustav funkcionirao Portal je opremljen kamerama, radarom, LIDAR-om i ultrazvučnim senzorima putem kojih napredno računalo raspoznaje objekte u svojoj okolini.

YouTube MP3 - Hotmail
1