BMW objavio novi teaser nove serije 3

BMW objavio novi teaser nove serije 3

BMW planira održati službenu premijeru nove generacije serije 3 na ovogodišnjem pariškom auto salonu koji će svoja vrata otvoriti početkom sljedećeg mjeseca. Ranije smo imali par prilika vidjeti ovaj automobil, odnosno testne modele s obzirom da je BMW omogućio uvid u dio razvojnog procesa, a sada je objavljen teaser konačnog produkcijskog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, prema svemu sudeći, na priloženoj slici se nalazi izvedba M340i M Performance, koja će biti najsnažnija verzija sljedeće generacije serije 3, dakako osim M3. Kao i ostatak nove generacoje ovog automobila tako će i M340i M Performance biti oko 55 kg lakši od usporedivog modela iz prethodne generacije. Nadalje, unaprijeđena konstrukcija je poboljšala krutost vozila, a zadržan je raspored mase od 50 naprema 50.

M340i M Performance bi trebao pokretati 3,0-litreni redni 6-cilindrični turbo snage oko 370 KS te najvećeg okretnog momenta nešto većeg od 500 Nm. Standardnu bi opremu trebao činiti 8-stupanjski automatski mjenjač te pogon na stražnje kotače, dok bi se u opcijskoj opremi trebao naći xDrive sustv pogona na sva četiri kotača.

Nadalje, ova konkretna izvedba bi trebala biti opremljena s diferencijalom s blokadom proklizavanja, M Sport ovjesom zahvaljujući kojem će podnica biti 10 mm niža i sl, a pored toga tu je i cijeli niz drugih tehničkih i vizualnih dorada koji će ju razlikovati u odnosu na “običnu” ponudu. Primjerice, kupci mogu očekivati dotjeranu grafiku LED svjetala, masku motora, posebni aero paket te razne ukrasne detalje.

Podijeli:
1