Virtualni blizanci olakšavaju prevenciju bolesti

poruka: 3
|
čitano: 1.050
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Virtualni blizanci olakšavaju prevenciju bolesti".
15 godina
offline
Virtualni blizanci olakšavaju prevenciju bolesti

Za to vrijeme u Hrvatskoj: čekanje na magnetsku rezonancu 875 dana, ali samo ako si u bolovima. Za ostale koji nisu hitni, čeka se 178 957 dana. U prosjeku. Osim ako si političar u zna se kojoj stranci, onda bace na pod onog tko je u aparatu i odmah te prime.

Idi i radi nešto korisno!
 
2 0 hvala 0
5 godina
offline
Virtualni blizanci olakšavaju prevenciju bolesti

Digitalni blizanac je super stvar, (kada se koristi u medicinske svrhe, a kada ti na temelju njega uvale reklame i oglase onda nije.)

 

Na primjer , kad bi postojao digitalni model metabolizma (kao u igrici SCUM samo za ozbiljno), pa simuliraš konzumaciju hrane/pića/droge/ljekova/ itd..., a model ti kaže koja je vjerojatnost da ćeš dobiti proljev ili neki drugi simptom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2024 11:36 (gpd).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Virtualni blizanci olakšavaju prevenciju bolesti

zanimljiv izbor riječi i psihoefekat.. 'virtualni blizanci' iz naslova, iz posta 'digitalni blizanci' .. tj riječ blizanci, koja se slučajno-namjerno koristi, umjesto uobičajene-normalne-točne, simulacija, matematički-programski model, koji računalno simulira sve znane-kontrolirane parametre nekog objekta-prirode i sl. .. npr nosivost mosta, naprezanje krila aviona i sl.

 

-simulacija je postala 'blizanac'?

-ne, blizanac je jedinka rođena iz iste stanice, jednojajčani blizanci.. blizanac je jedino-samo to, ne kopija, ne klon, ne simulacija.

-medicinski-etički-filozofski.. da je to stvarno blizanac, bi li na njemu bili dozvoljeni experimenti? pravno-etički? -ne.

-zašto se u textu sugestivno koristi riječ blizanac umjesto simulator? .. kognitivno misli tad sasvim drugačije teku, čak i kad trebamo progutati laž-izmišljotinu ili reklamu? Hoćemo li naivno povjerovati slatkoriječivom prevarantu, koji je u srži zao-lopov-prevarant, no kićastim govorom i umiljavanjem nam je simpatičan, drag.. naivnost? a ta toplina-naivnost se očekivano u sadržajno istom textu dobije korištenjem biranih riječi kao što je blizanac vs simulant, klon itd..

 

-ovo, sadržaj, nije blizanac. zašto se tad koristi pogrešna riječ? .. ako je razlog 'toplina-simpatičnost' tad je to opasno, kao mišolovka-mimikrija, tad čak ako nismo svjesni opasnosti ona može biti prisutna, a tad text spada u teže probleme, tj ili je slučajno ili namjerno a ako je namjerno tad je iz klase teorija zavjere i iluminata.. no riječ blizanac je tu pa tako i takva mogućnost.. 

 

-zašto se za virtualnu simulaciju, koristi riječ blizanac? Bi li text imao drugačiju 'toplinu' korištenjem drugih riječi, činjenično-sadržajno pri tome text može ostati jednak..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice