Alfa Romeo - platforma Giorgio je pravi dragulj, dobit će ju i drugi FCA modeli

24. studenog 2016.
Vijesti - Alfa Romeo - platforma Giorgio je pravi dragulj, dobit će ju i drugi FCA modeli
U Alfi su toliko odušveljeni svojom platformoom Giorgio, na kojoj se temelje modeli Giulia i Stelvio, da će vjeruju kako će se ista proširiti ponudom Fiat Chrysler Automobiles grupacije.

Kada je u Alfi razvijana ova je platforma zamišljena i proizvedena isključivo za alfine modele, no čini se kako tako neće ostati i u budunosti. Naime, jedan od vodećih ljudi FCA grupacije Reid Bigland je rekao kako je platforma Giorgio predobra da je se ne bi podijelio s drugim brandovima unutar ove automobilske grupe.

Točnije, Bigland kaže kako je moguće modificirati platformu na način da je koriste i jeftiniji i skuplji modeli od Giulije i Stelvia, odnosno ista bi mogla postati osnova nekih dodgeovih, ali i maseratijevih noviteta s pogonima na stražnje te na sva četiri kotača. Njenom širom primjenom Alfa će brže i jednostavnije vratiti oko milijardu Eura uloženih u njezin razvoj.

Dakako, ova će platforma biti osnova i novih Alfi, točnije na njoj se može bazirati sve od kompaktnog hatchbacka do velike limuzine. Sve u svemu na njoj će se temeljiti oko osam novih Alfi koje će na tržište stići do 2020.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing