Volvo i u Hrvatskoj opozvao pet modela zbog zračnih zavjesa

Volvo i u Hrvatskoj opozvao pet modela zbog zračnih zavjesa

Europski sustav brzog obavještavanja o opasnim proizvodima, RAPEX, u 11. ovogodišnjem izvještaju objavljenom pod brojem A12/0326/17 navodi kako je Volvo, na tržištima Hrvatske, Danske, Irske, Poljske, Slovačke i Švedske pokrenuo opoziv svojih pet najnovijih modela.

Točnije u izvješću s oznakom rizičnosti “ozbiljno”, navodi se kako modeli S90, S90L, V90, V90 Cross Country te XC90 (na slici) mogu imati poteškoća sa zračnim zavjesama. RAPEX navodi da vijci kojima su pričvršćene zračne zavjese mogu puknuti (uslijed aktiviranja zračnih zavjesa) što može dovesti do nepravilnog otvaranja zračnih zavjesa u slučaju prometne nesreće.

Svi navedeni modeli obuhvaćeni ovim opozivom pripadaju modelnoj godini 2017, a kao državu podrijetla RAPEX navodi Švedsku.

Na kraju moramo napomenuti kako je neobično da, bez obzira što je ovaj opoziv najnovijih modela švedskog proizvođača pokrenut i na našem tržištu, službenu informaciju o istome od zastupnika za hrvatsko tržište, tvrtke VCAG d.o.o. iz Ljubljane, za sada nismo dobili.

1