Kia Niro, Subaru Levrog, Renault Scenic i Toyota Hilux ostvarili vrhunske Euro NCAP rezultate

Kia Niro, Subaru Levrog, Renault Scenic i Toyota Hilux ostvarili vrhunske Euro NCAP rezultate

Euro NCAP je objavio nove rezultate testiranja sigurnosti četiri automobila u različitim segmentima, a svi su ostvarili odličan rezultat od maksimalnih pet zvjezdica.

Prije svega odličnim se pokazao novi Renault Scénic (na slici), a isto vrijedi i za Grand Scénic, koji je ostvario odlične rezultate u zaštiti odraslih putnika i djece s 90 i 82% bodova, a 67 i 59% u zaštiti pješaka i kategoriji sustava pomoći vozaču.

Subaru Levorg je bio nešto bolji od Francuza s rezultatom od 92% u zaštiti odraslih putnika, 83% u zaštiti djece, 75% u zaštiti pješaka i 68% u kategoriji sustava potpore vozaču. Drugim riječima, oba modela su zaslužila čistu peticu.

Toyotin Hilux maksimalnih pet zvjezdica zaslužuje kada je testiran s s opcijskim Safety Sense paketom, no ako se izostavi cijeli niz tih pomoćnih sustava, prema trenutno važećim Euro NCAP-ovim propisima, Hilux ostvaruje rezultat od svega tri zvjezdice.

Slično je i s Kiom Niro koja sa standardnom opremom ostvaruje rezultat od četiri zvjezdice, dok s opcijskim Advanced Driving Assistance paketom zaslužuje maksimalnih pet zvjezdica.

Podijeli:
1