Volvo S90/V90 - 5 zvjezdica. Ford Mustang - 2 zvjezdice

27. siječnja 2017.
Vijesti - Volvo S90/V90 - 5 zvjezdica. Ford Mustang - 2 zvjezdice
Euro NCAP je objavio posljednje rezultate svog sigurnosnog testiranja i dok su Volvo S90 i V90 sasvim očekivano ostvarili vrhunski rezultat od maksimalnih pet zvjezdica, fordov Mustang je razočarao s rezultatom od svega dvije.

Volvo S90 i V90 su prvi modeli koji su testirani prema posljednjim Euro NCAP-ovim standardima i oba su se iskazala na svim testiranim područjima, a posebno je pohvalna količina raznih sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču, a vrijedi izdvojiti kako su ovo prvi automobili koji su ostvarili maksimalan rezultat kada je riječ o sustavu automatskog kočenja pri naletu na pješaka i drugo vozilo što je zasluga City Safety sustava koji je dio standardne opreme.

Ukupno gledajući dovoljno je reći kako se švedski dvojac pokazao boljim od svih automobila koji su testirani tijekom prošle godine te ih ostvareni rezultati stavljaju među top tri automobila koje je Euro NCAP do sada testirao.

S druge strane fordova muscle legenda Mustang je ostvario rezultat od svega dvije zvjezdice, a stručnjaci Euro NCAP-a su izrazili zabrinutost kod zaštite odraslih putnika i djece te zbog izostanka sigurnosnih sustava koji su uobičajeno dostupni na europskim modelima, odnosno na europskim tržištima.

Iz Forda poručuju kako će europska izvedba osvježenog Mustanga, kada je riječ o sigurnosti, biti serijski osjetno opremljenija od sada testiranog modela pa će na sljedećem Euro NCAP-ovom testu ostvariti puno bolji rezultat, no problemi su bili širi od toga.

Naime, iz Euro NCAP-a kažu da se prednji zračni jastuci pri simulaciji djelomičnog prednjeg sudara nisu dovoljno napuhali kako bi pružili zadovoljavajuću zaštitu vozaču i suvozaču, stražnji pojasevi su bili neadekvatni u punom prednjem sudaru pa se putnici na stražnjim sjedalima lako mogu podvući pod njih, pri bočnom sudaru lutka desetogodišnjeg djeteta je glavom udarila u vozilo ispod zračne zavjese i sl.

Drugim riječima, poručuju iz Euro NCAP-a, Mustangu će vrlo vjerojatno biti potrebne temeljitije dorade, no svakako pozdravljaju svaki iskorak na polju sigurnosti.GALERIJA: Volvo S90/V90 - 5 zvjezdica. Ford Mustang - 2 zvjezdice

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing