Volkswagen T-Cross Breeze - Najava malog crosovera

2. ožujka 2016.
Vijesti - Volkswagen T-Cross Breeze - Najava malog crosovera
Volkswagen je sukladno ranijim nagađanjima na ženevskom auto salonu predstavio svoj novi koncept, a riječ je o modelu T-Cross Breeze s kojim njemački automobilski div najavljuje skori dolazak crossovera temeljenog na Polu.

Ono što je pomalo iznenađenje je činjenica kako je ova studija kabriolet, otud i dodatak imenu Breeze, eng. povjetarac, no izvori tvrde kako će se ovakva karoserijska izvedba s platnenim sklopivim krovom u konačnici naći i na tržištu.

Što se dizajna ovog modela tiče treba reći kako on u osnovi slijedi nedavno predstavljenog Tiguana, no i donosi nekoliko novosti koje bi mogli vidjeti na budućim volkswagenovim modelima, poput široke maske motora, užih svjetala, okruglih LED svjetla za dnevnu vožnju oko maglenki i sl. Slično vrijedi i za bogato opremljeni i moderno dizajnirani interijer.

Dodajmo i kako je ovaj automobil dugačak 4113 mm, širok 1798 e visok 1563 mm, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2565 mm, a zapremina prtljažnika 300 l. Također, masa mu je 1250 kg.

T-Cross Breeze pokreće 1,0-litreni 3-cilindrični turbobenzinski motor snage 81 kW, odnosno 110 KS te najvećeg okretnog momenta od 175 Nm. Pogonski je stroj uparen s automatskim 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke koji snagu i moment prenosi na prednju osovinu. Potrošnja mu se kreće oko 5 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida oko 115 g/km. Također, za ubrzanje do 100 km/h ovom će modelu trebati 10,3 sekunde, a najveća brzina 188 km/h.

Uz ovaj crossover uskoro se možemo nadati premijeri crossovera temeljenog na Golfu, koji će slijediti najavni koncept T-Roc, kao i novi veći SUV koji je najavljen studijom CrossBlue, a koji će biti prvenstveno namijenjen američkom i kineskom tržištu.

GALERIJA: Volkswagen T-Cross Breeze - Najava malog crosovera

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing