Rimac predstavio produkcijsku izvedbu modela Concept_One

23. veljače 2016.
Vijesti - Rimac predstavio produkcijsku izvedbu modela Concept_One
Rimac je objavio prve službene fotografije, video zapis i nekoliko tehničkih informacija o produkcijskoj izvedbi modela Concept_One koji će premijerno nastupiti na ovogodišnjem ženevskom auto salonu početkom idućeg mjeseca.

Na prvu konačnim izgledom ova je verzija gotovo identična najavnom konceptu koji je predstavljena još 2011. na tadašnjem frankfurtskom auto salonu. Od pojedinih detalja vanjskog izgleda posebno se ističu agresivnija i izražajna prednja i stražnja svjetla te maska i prednji poklopac, veliki stražnji karbonski difuzor, 20-colni lakometalni naplaci s pirellijevim P Zero gumama i sl.

Službeno priopćenje navodi kako u unutrašnjosti nema plastičnih dijelova, već sve ono što će vozač dotaknuti je izraženo od aluminija, ugljičnih vlakana ili Alcantare. Također, vozaču će na raspolaganju stajati jedinstveni infotainment sustav, velika instrumentna ploča i središnji zaslon osjetljiv na dodir.

Za pokretanje ovog automobila će biti zadužen električni pogonski sklop kojega čine četiri električna motora koji su smješteni u središnjem dijelu obje osovine te baterije (82 kWh). Kombinirana snaga iznosi 1072 KS i najveći okretni moment od 1600 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 2,6 sekundi, do 200 za 6,2, a do 300 za 14,2 sekunde. Najveća brzina mu iznosi 354 km/h.

Ono što je još značajnije od pravocrtnog ubrzanja su vrhunska vozna svojstva ovog vozila što mu je omogućeno vrlo naprednim pogonom na sva četiri kotača sa sustavom raspodjele okretnog momenta. Radi se o elektronički nadziranom i podesivom sustavu koji vozaču nudi različite mogućnosti prilagodbe svojim željama, vozačkom iskustvu i sl.

Proizvodnja će navodno biti ograničena na svega osam primjeraka, no više bi trebali saznati uskoro.

GALERIJA: Rimac predstavio produkcijsku izvedbu modela Concept_One

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing