Rimac Automobili Concept_One predstavljen u Frankfurtu

13. rujna 2011.
Vijesti - Rimac Automobili Concept_One predstavljen u Frankfurtu
Hrvatskim čitateljima vjerojatno najuzbudljivija premijera ovogodišnjeg međunarodnog salona automobila u Frankfurtu, predstavljena je na press-konferenciji danas u 15h u okviru prvog dana rezerviranog za predstavnike medija salona IAA.

Concept_One je, kao što je i bilo poznato iz najava, električni superautomobil pokretan s četiri elektromotora (po jedan za svaki kotač) ukupne snage od 1088 KS i okretnog momenta od 1600 Nm. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 2,8 s, a automobil razvija elektronički ograničenu najveću brzinu od 305 km/h. Litij-željezo-fosfatna (LiFePO4) baterija ima kapacitet od 92 kWh i vodeno hlađenje. Concept_One ima autonomiju od 600 km i masu od 1650 kg.

Nadalje, automobil ima ugrađen All Wheel Torque Vectoring sustav koji nadzire pogonski sklop, a zahvaljujući postavljanju po jednog motora na svaki kotač, ujedno djeluje kao ESP i TCS. Inače, svaki je od četiri motora sposoban razviti 250 kW (340 KS), vrti se do brzine od 12.000 o/min, koristi permanentni magnet i hlađen je vodom.

Za dizajn prototipa Concept_one zaslužan je Adriano Mudri, poznat prema projektima Audi Q2 i RS7, Ultima GTC itd. Interijer je osmislila ekipa čija se imena vezuju uz studio Pininfarina, a dakako, karoserija ovog superautomobila izrađena je od ugljičnih vlakana. Aluminijski naplaci, dizajn i proizvod tvrtke Rimac Automobili napravljeni su CNC tehnikom, a u objavi se spominju i prednja svjetla u potpunosti izvedena u LED tehnologiji.

Prijenos snage osigurava 1-stupanjski mjenjač uz po dva reduktora na svakoj osovini, smještena u zajedničko kučište. Kočnice su karbonsko-keramičke sa 6-klipnim kliještima sprijeda i 4-klipnim otraga.

GALERIJA: Rimac Automobili Concept_One predstavljen u Frankfurtu

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing