Renault predstavio novi Scénic

24. veljače 2016.
Vijesti - Renault predstavio novi Scénic
Renault je pred skorašnju ženevsku premijeru, koja će se održati početkom idućeg mjeseca, objavio prve službene fotografije nove generacije modela Scénic.

Podsjetimo, Renault je 1996. modelom Scénic, koji je iznjedrio tri generacije koje su se otada prodale u pet milijuna primjeraka, pokrenuo trend kompaktnih monovolumena u Europi. Francuski proizvođač tvrdi kako je zadatak novoga revolucionarizira klasu jednovolumena novim pristupom tradicionalnim obilježjima ovog segmenta.

Službeno priopćenje navodi i kako je misao vodilja prilikom razvoja četvrte generacije bila predstaviti posve novi pristup klasi kompaktnih monovolumena, a dinamičan izgled ovom modelu daju brojna posebna dizajnerska obilježja.

Točnije, Novi Scénic krasi prepoznatljiv svjetlosni potpis prednjih svjetala u obliku slova C, koja su u bolje opremljenim inačicama izvedena u tehnologiji LED Pure Vision. Nadalje, ovaj je model po prvi put opremljen trodijelnim vjetrobranskim staklom koje omogućuje panoramski pogled i veću vidljivost, kao u novom Espaceu.

U usporedbi s, primjerice, Scénicom 3 odlikuje se višim razmakom od tla i kraćim stražnjim prevjesom, a širi trag prednjih i stražnjih kotača ostavlja dojam većeg stupnja stabilnosti. Unutrašnjost će svakako biti u potpunosti izmijenjena u odnosu na prethodnika, odnosno u velikoj će mjeri iti prenijet interijer iz novog Meganea.

Što se tehničkih informacija tiče Renault za sada o njima šuti, no znamo kako će se ovo vozilo temeljiti na CMF-C platformi, a između ostalog će ga pokretati benzinski 1.2 te dizelski 1.5 i 1.6 dCi motori, dok kasnije možemo očekivati i hibridnu verziju.

Uskoro više.
GALERIJA: Renault predstavio novi Scénic

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing