Rabljeni automobili pod našim povećalom

1. listopada 2007.
piše: Hrvoje Gattin 
Kolumna - Rabljeni automobili pod našim povećalom
Zahvaljujući suradnji s Tehničko Remontnim Centrom Zagreb, od sada testiramo i rabljena vozila, a oni objavljuju niz naših članaka. Jednostavno, efikasno i korisno za sve potencijalne kupce Bijaše to kao u nekoj priči ili na filmu. Jednog dana, zazvonio mi je telefon, a glas s druge strane imao je cijeli niz primamljivih ponuda. Dakako, radi se o rabljenim automobilima, tek toliko, da me nakon ovakvog početka kolumne netko nebi počeo svrstavati među problematične slučajeve freudovskog tipa... Ponuda je bila onakva, za koju bi Luca Brazzi rekao da se ne može odbiti. Rezultat svega je napokon pred vama, a AutoNet kreće s testiranjem rabljenih automobila.

Tržište rabljenih u Hrvatskoj je pozamašno i igra sve veću ulogu. Dokaz tome je i napor pojedinih zastupništava da u našoj zemlji pokrenu svoje projekte prodaje rabljenih vozila. O kojima se radi, neću vam reći jer me ionako već sada previše napadaju zbog nekakvog "prikrivenog marketinga" :-) No, da malo pojasnim o čemu se zapravo radi.

Test rabljenih AutoNet realizira u suradnji s Tehničko Remontnim Centrom Zagreb (TRCZ), najuspješnijom tvrtkom u Hrvatskoj kada je riječ o organiziranoj prodaji rabljenih automobila. Načelo suradnje je jednostavno i svodi se na to da nam oni daju auto na test, a mi u rubrici Rabljeni (možete ju pronaći u glavnom izborniku sajta, pod skupinom Automobili) objavimo njegove slike, kratki opis samog automobila i detalja na koje pri kupnji rabljenog trebate uputiti pozornost te tvorničke tehničke podatke. Na kraju teksta nalazi se i izbor iz ponude TRCZ-a koji će se, ovisno o dostupnim modelima, stalno osvježavati. Kao što će to povremeno biti slučaj, ova Alfa koju smo prvu testirali dolazi iz Top Ponude TRCZ-a, što donosi još neke pogodnosti pri kupnji. Cilj nam je objaviti najmanje jedan Test rabljenog mjesečno, a toplo se nadam da ćemo taj ritam u kratkom roku uspjeti i ubrzati.

No, suradnji AutoNeta i Tehničko Remontnog Centra Zagreb tu nije kraj. Naime, pored zgodno osmišljenih stranica na kojima možete saznati sve o njihovoj ponudi (www.trcz.hr), pregledati sve moguće i nemoguće tipove automobila te poslati upit vezan uz iste, TRCZ izdaje i svoj magazin nazvan Svijet automobila koji uređuje Igor Matušan. Od nedavno, u ovom se tiskanom oglasniku nalaze i tekstovi AutoNeta, počevši od nešto starijih testova, preko testa rebljenog do premijera i aktualnih vijesti. Vjerujemo, za svakoga ponešto. Pod sloganom TRCZ i AutoNet predstavljaju Svijet automobila, ova se tiskovina distribuira u čak 40.000 primjeraka mjesečno kao podlistak u popularnom Oglasniku (prvi petak u mjesecu) i poslovnom časopisu Lider (prvi četvrtak u mjesecu). Kako kaže urednik Svijeta automobila, "Ideja časopisa je okupiti najveće i najbolje dealere rabljenih vozila u Hrvatskoj te na jednome mjestu predstaviti njihovu ponudu i usluge koje nude u svrhu sigurnije, povoljnije i jednostavnije kupnje".

Inače, Tehničko Remontni Centar Zagreb u svojoj ponudi stalno ima oko 400 automobila, a njihova su vozila do sada već pronašla više od 7.000 sretnih vlasnika. Nije li to dovoljna referenca za suradnju? Kako biste se bolje upoznali s našim novim partnerom, u nastavku ove kolumne donosim i dio teksta koju u poglavlju O nama stoji na stranicama Centra. Naime, paleta njihovih usluga kudikamo nadmašuje puku prodaju rabljenih vozila.


Tehničko Remontni Centar Zagreb d.o.o. ima najveću ponudu rabljenih vozila u Hrvatskoj te uz klasičnu prodaju rabljenih nudi i širok spektar ostalih usluga povezanih u svrhu sigurnije, povoljnije i jednostavnije kupnje. Trenutno TRCZ posluje na tri lokacije, u Sesvetama pokraj Zagreba s programom osobnih vozila, u Kobiljaku imaju teretna i laka komercijalna vozila te na lokaciji u Splitu. Namjera TRCZ-a je pokriti sva regionalna središta u Hrvatskoj te otvoriti još jednu lokaciju u Zagrebu.

Od 2007. godine TRCZ je uveo i program dodatne opreme, tako da vam uz auto mogu ponuditi gume, naplatke, xenon svjetla, GPS sustav, povoljnu ugradnju plina, senzore, alarme i drugu dodatnu opremu. Neke od referenci tvrtke su i te da je u razdoblju od 2003. do 2006. godine ostvarila rast od 81% te da je od 1.342 najbrže rastućih tvrki u tom periodu na 278. mjestu. Prosječni prihod po zaposlenom je šest puta veći od prosječnog prihoda kojeg ostvaruju trgovačka društva u Republici Hrvatskoj.

Iz svoje sveobuhvatne usluge, TRCZ izdvaja: procjenu i otkup vašeg vozila, uslugu prodaje putem javnog nadmetanja, zamjenu staro za novo i staro za staro.

Krajnji cilj TRCZ automobila je poništiti razliku u doživljaju i osjećaju kupnje rabljenog i novog vozila kako u segmentu osobnih, tako i u segmentu teretnih vozila.


Dakako, u ovom kratkom opisu svakako nije kraj djelatnostima Tehničko Remontnog Centra Zagreb, a o svim novostima vezanim uz rad i ponudu istoga redovno ćemo vas obavještavati na našim stranicama.

Newsletter: Želite li se prijaviti za Rabljene, rubriku potražite pod "Izdvojenim kategorijama" pri vrhu stranice za prijavu.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing