Opel Mokka X stigla na hrvatsko tržište

20. listopada 2016.
Vijesti - Opel Mokka X stigla na hrvatsko tržište
Nakon više od 600 tisuća isporučenih primjeraka na brojnim tržištima, opelova Mokka dobiva oznaku X i predstavlja se u dotjeranom i tehnički osvježenom izdanju. Točnije, najznačajnije izmjene odnose se na estetiku i unutrašnju opremu. Cijene Mokke X kreću od 139.853 kn.

Prema pitanju dizajna, najveću novost i trenutnu prepoznatljivost osvježene Mokke predstavljaju prednja svjetla novog oblika te izmijenjeni detalji na stražnjim svjetlima. No, zahvaljujući dodatnim izmjenama na vanjštini smnajen je i koeficijent otpora zraka koji sada iznosi 0,35. Dinamičan vanjski izgled nastavlja se novostima i u osvježenom interijeru.

Nova središnja konzola i izmijenjeni glavni instrumenti prvi su elementi osvježene unutrašnjosti koji upadaju u oči. Riječ je o brojnim elementima preuzetim s aktualne generacije Astre, a u toj se priči posebno ističe 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji pripada infotainment sustavu IntelliLink Navi 900. Ovaj sustav dolazi uz 2D i 3D navigaciju, Bluetooth i USB povezivost, a sve navedeno dostupno je uz doplatu od 5.600 kn.

8635
Novost na Mokki predstavljaju i prilagodljiva Full-LED prednja svjetla koja se sastoje od sljedećih elemenata: dvije LED jedinice za kratka svjetla te po jedna za duga svjetla, dodatno svjetlo koje se uključuje prilikom skretanja te pozicijska svjetla. Također, uz ovakva se prednja svjetla isporučuju i stražnja svjetla u LED tehnologiji. Recimo i kako prilagodljiva Full-LED prednja svjetla imaju čak devet programa rada, a dostupna su uz doplatu od 11.200 kn.

Također, Opel nudi i poseban dodatnbi paket koji uključuje Full-LED svjetla, navigaciju i stražnju kameru za pomoć pri parkiranju i to uz cijenu od 14.000 kn.

Već dobro poznat detalj opreme u opelovim automobilima svakako je prednja kamera OpelEye koja, uz doplatu od 5.600 kn, donosi funkcije automatskog isključivanja/uključivanja dugih svjetala (za vozila opremljena Full-LED prednjim svjetlima), sustav upozorenja o nenamjernoj promjeni vozne trake, sustav prepoznavanja prometnih znakova te upozorenje od mogućnosti naleta na vozilo ispred.

8635
Još jedan dobro poznat opelov detalj opreme su i ergonomska AGR prednja sjedala koja je, uz doplatu od 4.800 kn, moguće dobiti uz Mokku X.

Osvježena opelova Mokka donosi novosti i prema pitanju pogona. Naime, nakon Astre, ovo je još jedan model iz Rüsselsheima koji će pokretati novi 1,4-litreni benzinski turbo motor najveće snage od 152 KS. Ovaj se pogonski stroj isporučuje isključivo uz Mokku X 4x4 s automatskim 6-stupanjskim mjenjačem.

Dakako, ne bi li opravdala epitet istinskog SUV modela, Mokka X je dostupna i u izvedbi s pogonom na sva četiri kotača koji automatski raspodjeljuje moment između prednje i stražnje osovine. Ovaj je sustav opremljen senzorima koji prate brojne parametre vozila, a u standardnom načinu rada šalje 100% momenta na prednje kotače, što se mijenja do omjera od 50:50, ovisno o stanju podloge. Također, Mokka X je opremljena i ESP sustavom te Hill-Holderom, standardnim elementima u cijeloj paleti.

I dok početna izvedba ovog noviteta na našem tržištu, Mokka X 1.6 Selection sa 115 KS stoji 139.853 kn, u Opelu očekuju kako će najveća potražnja kod nas biti za izvedbom 1.6 CDTI Enjoy Plus (110 KS) vrijednom 164.000 kn.

Fotografije: AUTONET.HR, Opel

---

Kompletan cjenik Opel Mokke X na hrvatskom tržištu kao i dodatne informacije o ovom automobilu potražite u izvještaju s međunarodne prezentacije održane u Edinburghu.

Posjetite: opel.hr

GALERIJA: Opel Mokka X stigla na hrvatsko tržište

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing