Mercedes-Benz predstavio konceptni GLC Coupe

20. travnja 2015.
Vijesti - Mercedes-Benz predstavio konceptni GLC Coupe
Mercedes je danas u Šangaju premijerno predstavio najavni koncept svog konkurenta BMW-ovom X4. Riječ je o modelu Concept GLC Coupe, a prema tvorničkim navodima radi se o "vozilu koje je vrlo blisko konačnoj produkcijskoj izvedbi". Drugim riječima, ako sa šangajskog koncepta maknemo nekoliko salonskih ukrasa dobijemo skorašnji produkcijski model.

GLC Coupe se dakako temelji na drugoj generaciji modela GLK, koja će biti preimenovana u GLC, i u osnovi izgleda kao umanjena izvedba modela GLE Coupea, odnosno mercedesovog konkurenta BMW-ovom X6, osnivaču ovog sve popularnijeg crossover-coupe pod-segmenta. Recimo i kako se očekuje da bi GLC Coupe na tržište trebao stići tijekom iduće godine.

Što se tehničkih podataka tiče konceptni GLC Coupe je dugačak 4,73 m, a međuosovinski mu razmak iznosi 2,83, dok je zahvaljujući elegantnoj i niskoj liniji krova visok nešto manje od 1,6 m. Nadalje, ovaj je automobil opremljen 21-colnim lakometalnim naplatcima, LED prednjim i stražnjim svjetlima, dodatnim plastičnim oblogama pragova i lukova blatobrana, a tu su i dva para završetaka ispušnih cijevi i sl.

Na kraju recimo i kako ovaj automobil pokreće 3,0-litreni V6 bi-turbo koji razvija snagu od 270 kW, odnosno 367 KS pri 5500 o/min te najveći okretni moment od 520 Nm koji je dostupan između 1400 i 4000 o/min. Nadalje, ovaj ej pogonski stroj uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem koji spomenutu snagu i moment na podlogu prenosi putem 4Matic sustava pogona na sva četiri kotača.
GALERIJA: Mercedes-Benz predstavio konceptni GLC Coupe

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing