Mercedes-Benz potvrdio serijsku proizvodnju modela Urban eTruck

21. veljače 2017.
Vijesti - Mercedes-Benz potvrdio serijsku proizvodnju modela Urban eTruck
Mercedes će u skoroj budućnosti započeti sa serijskom proizvodnjom svog konceptnog električnog kamiona koji je predstavljen na prošlogodišnjem hannoverskom salonu gospodarskih vozila. Točnije, riječ je o modelu Urban eTruck, a produkcijski bi model trebao uvelike nalikovati studiji te svojim korisnicima ponuditi slične performanse.

U Mercedesu navode kako su se na ovaj potez odlučili nakon odličnog prijma kod potencijalnih kupaca te da se već vode pregovori s njih dvadesetak koji se bave logistikom, dostavom, prijevozom hrane i sličnim djelatnostima o korištenju prve serije ovih vozila.

Naime, Mercedes namjerava prvu seriju isporučiti odabranim korisnicima već do kraja ove godine, a oni bi ih koristili kroz sljedećih godinu dana uz podršku mercedesovog odjela za testiranje cestovnih vozila. 

Koliko je za sada poznato Mercedes će proizvesti dvije izvedbe mase 18 i 25 tona, a ovisno o namjeni kupci će moći izabrati između tri vrste prikolice, odnosno obične prikolice, hladnjače i samo platforme. Spomenuta veća verzija će imati nosivost 12,8 tona i svojim će korisnicima zahvaljujući litij-ionskim baterijama kapaciteta 212 kWh omogućiti autonomiju od oko 200 km.

Uz Urban eTruck Mercedes namjerava do kraja ove godine proizvesti te odrađenim korisnicima staviti na raspolaganje tzv. light-duty električni kamion Fuso eCanter s autonomijom od oko 100 km.
GALERIJA: Mercedes-Benz potvrdio serijsku proizvodnju modela Urban eTruck

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing