Maserati Levante - Prve fotografije novog premium SUV-a

22. veljače 2016.
Vijesti - Maserati Levante - Prve fotografije novog premium SUV-a
Maserati je i službeno objavio prve fotografije i podatke o svom prvom SUV modelu koji će, sukladno ranijim najavama, nositi naziv Levante. Proizvođač navodi kako je riječ o modelu s "izraženim talijanskim karakterom" koji će svoje kupce privući odličnom motorizacijom i voznim svojstvima, kao i bogatom opremom.

Levante je, kada je riječ o vanjskom izgledu, standardni predstavnik modernih SUV-ova s nešto dinamičnijim linijama, nižom linijom krova otraga i sl. Općenito, radi se o vrlo privlačnom vozilu čiji dizajn čini optimalan izbor između klasičnih maseratijevih značajki i potreba oblikovanja jednog SUV-a.

Nadalje, proizvođač obećava odlične on-road vozne sposobnosti tipične za sva maseratijeva vozila, čak i uvjetima smanjenog prianjanja kotača na podlogu, a isto vrijedi i za off-road izlete. Tome će pripomoći napredna šasija te "inteligentni" sustav pogona na sva četiri kotača i elektronički nadzirani ovjes.

Kupci će moći odabrati između nekoliko benzinskih i dizelskih motora koji će biti standardno upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Za sada se zna kako će benzinski dio ponude činiti 3.0 V6 u izvedbama snage 350 i 430 KS, dok će dieselski 3.0 V6 razvijati snagu od 275 KS. Slabiji benzinac će do 100 km/h ubrzavati za 6,3 s, a snažniji za 5,2, dok će mu najveća brzina iznositi 264 km/h. Dizelskom modelu će za ubrzanje do 100 km/h trebati 6,9 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 230 km/h.

Službena premijera će se održati početkom idućeg mjeseca u Ženevi, nakon čega ćemo znati više o samom automobilu, a proizvodnja je već započela. Europska prodaja kreće ovog proljeća.
GALERIJA: Maserati Levante - Prve fotografije novog premium SUV-a

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing